ΔΙΕΘΝΗ

"Δεν θα μπορούσε να εκραγεί το δέμα στο μετρό της Ρώμης"

Δημοσίευση 21 Δεκεμβρίου 2010, 14:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"Δεν θα μπορούσε να εκραγεί το δέμα στο μετρό της Ρώμης"
Facebook Twitter Whatsapp

Το δέμα που ανακαλύφθηκε σήμερα σε όχημα συρμού της γραμμής Β του μετρό της Ρώμης δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να εκραγεί, τόνισε ο δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης Τζαμί Αλαμανό.

Το δέμα που ανακαλύφθηκε σήμερα σε όχημα συρμού της γραμμής Β του μετρό της Ρώμης δεν θα μπορούσε με κανένα τρόπο να εκραγεί, τόνισε ο δήμαρχος της Αιώνιας Πόλης Τζαμί Αλαμανό.

"Μετά την έρευνα από τους πυροτεχνουργούς, φαίνεται πως ο ερασιτεχνικός εκρηκτικός μηχανισμός του δεν ήταν ικανός να προκαλέσει έκρηξη", τόνισε ο ίδιος.

Υπάλληλος της εταιρείας δημοσίων μεταφορών Atac της Ρώμης εντόπισε στις 11.00 ώρα Ελλάδος μία πλαστική σακούλα με ένα δέμα «που περιείχε ένα φορτίο έτοιμο να εκραγεί και διέθετε μία κεραία» και καλώδια που εξείχαν.

Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ANSA, που επικαλείται τις διωκτικές αρχές, το δέμα περιείχε δύο σωλήνες μήκους 20 εκατ. με πυρίτιδα που συνήθως χρησιμοποιείται για τα πυροτεχνήματα.

Το όχημα, που βρισκόταν σε ζώνη ελιγμών στον σταθμό της Ρεμπίμπια, βορειοδυτικό προάστιο της Ρώμης, περίπου 300-400 μ μακριά από τη ζώνη των επιβατών, σύμφωνα με τους Καραμπινιέρους τονίζει η εφημερίδα Κοριέρε ντελα Σέρα.

Η ζώνη αποκλείστηκε μεν, αλλά οι συρμοί του μετρό συνέχισαν να κινούνται και η κυκλοφορία δεν διακόπηκε σε καμία περίπτωση, τονίζουν εκπρόσωποι της δημαρχίας και της Atac.

Το δέμα εντοπίστηκε από μηχανοδηγό της εταιρείας δημοσίων μεταφορών ATAC σε χώρο στάθμευσης των συρμών στον σταθμό του μετρό της Ρεμπίμπια, της Γραμμής Β του υπογείου σιδηροδρόμου της Αιώνιας Πόλης, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο συρμός βρισκόταν στο σταθμό για επιδιορθώσεις, όπως τόνισε η εταιρεία. Το δέμα παραδόθηκε στις δυνάμεις της τάξης για να εξουδετερωθεί, όμως μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό εάν αυτό έχει συμβεί.

Όπως τόνισε ο δήμαρχος της πόλης Τζάνι Αλεμάνο, το παγιδευμένο δέμα ήταν αδύνατο να εκραγεί.

Η πολιτική ένταση έχει κορυφωθεί στη Ρώμη έπειτα από τις φοιτητικές διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα εναντίον των περικοπών στην Παιδεία, οι οποίες εκτροχιάσθηκαν σε βίαια επεισόδια, τα χειρότερα που έχει βιώσει τις τελευταίες δεκαετίες η Αιώνια Πόλη. Για αύριο έχει προγραμματισθεί νέα διαδήλωση.