ΔΙΕΘΝΗ

Aυστραλία: Φρέσκα φρούτα ούτε "για δείγμα"

Δημοσίευση 23 Δεκεμβρίου 2010, 08:12 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Aυστραλία: Φρέσκα φρούτα ούτε "για δείγμα"
Facebook Twitter Whatsapp

Μπαγιάτικα και μάλιστα πολύ, είναι τα φρέσκα φρούτα και άλλα τρόφιμα που αγοράζουν οι καταναλωτές κάθε βδομάδα από τα σουπερμάρκετ.

Μπαγιάτικα και μάλιστα πολύ, είναι τα φρέσκα φρούτα και άλλα τρόφιμα που αγοράζουν οι καταναλωτές κάθε βδομάδα από τα σουπερμάρκετ.

Στο πιο πάνω συμπέρασμα κατέληξε έρευνα που διεξήγαγε το γνωστό περιοδικό των καταναλωτών «Τσόις» σε μια σειρά σουπερμάρκετ, πληροφορώντας τους καταναλωτές ότι τα μήλα για παράδειγμα που αγοράζουν σαν φρέσκα, είναι τις περισσότερες φορές ενός έτους!

Το ίδιο συμβαίνει και με αρκετά άλλα τρόφιμα, όπως το πρόβιο κρέας. Τα παϊδάκια που αγοράζουν σαν φρέσκα, μπορεί να είναι και 4 μηνών!

Το περιοδικό υποστηρίζει ότι οι μεγάλες αλυσίδες σουπερμάρκετ εξαπατούν τους πελάτες τους πουλώντας τους μπαγιάτικα φρούτα και τρόφιμα για φρέσκα.

Πολλά φρούτα και λαχανικά, που διατηρούνται για πολύ καιρό στα ψυγεία, έχουν χάσει τις βιταμίνες και την γεύση τους όταν φτάνουν στους καταναλωτές.

Η τεχνολογία και η χρήση χημικών ουσιών έχουν δώσει τη δυνατότητα στα σουπερμάρκετ να αποθηκεύουν σε ειδικά κλιματισμένους χώρους μεγάλες ποσότητες φρούτων, λαχανικών και άλλων τροφίμων και να τα διαθέτουν στην αγορά όποτε τους βολεύει.

Το «Τσόις» συμβουλεύει τους καταναλωτές να αγοράζουν φρούτα και λαχανικά στην εποχή τους και από μαγαζιά που τα προμηθεύονται από τη ντόπια αγορά.

Ακόμα και τα κατεψυγμένα λαχανικά είναι πολλές φορές καλύτερα από τα φρέσκα, που κάθε άλλο παρά φρέσκα είναι.

Σε μεγάλα σουπερμάρκετ όπως «Κόουλς» και «Γουλγουόρθς»βρέθηκαν μπρόκολο που δεν τρωγόταν, μήλα πολύ σκληρά και χωρίς καμιά γεύση και σάπια σταφύλια.

Σε ένα μάλιστα σουπερμάρκετ, βρέθηκαν μπριζόλες, παϊδάκια και άλλα κρέατα, μέσα σε πλαστικές συσκευασίες που μύριζαν.