ΔΙΕΘΝΗ

Η Tod's "ντύνει" το Κολοσσαίο

Δημοσίευση 22 Ιανουαρίου 2011, 18:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Tod's "ντύνει" το Κολοσσαίο
Facebook Twitter Whatsapp

Η μόδα θα σώσει τη ρωμαϊκή αρένα.

Η μόδα θα σώσει τη ρωμαϊκή αρένα.

Ο Ντιέγκο Ντελά  Βάλε, CEO της ιταλικής εταιρείας δερμάτινων ειδών Tod’s, ήταν ο μόνος που ανταποκρίθηκε στην εξόρμηση που έκανε το περασμένο καλοκαίρι το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού για την εξασφάλιση χορηγιών από τον ιδιωτικό τομέα, προκειμένου να συγκεντρωθούν οι απαραίτητοι πόροι για την αποκατάσταση του Κολοσσαίου, του μεγαλύτερου σωζόμενου αρχαίου ρωμαϊκού κτιρίου στον κόσμο.

Η πρόταση του έγινε δεκτή και τα αναστηλωτικά έργα τα οποία πρόκειται να κοστίσουν 25 εκατομμύρια ευρώ θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2011 και θα διαρκέσουν περίπου δυόμισι χρόνια.

Ο επιχειρηματίας ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει να καλύψει ούτε γωνιά του ιστορικού μνημείου της Ρώμης με γιγαντοαφίσες όπου θα απεικονίζονται οι τσάντες και τα διάσημα loafers του.

«Ένα μνημείο που αντιπροσωπεύει την Ιταλία σε όλο τον κόσμο πρέπει να συντηρηθεί και μια εταιρεία που αντιπροσωπεύει το 'Made in Italy' » δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ντιέγκο Ντελά Βάλε, ιδρυτής της ιταλικής εταιρείας.

Ο Ουμπέρτο Μπρόκολι, αξιωματούχος του ιταλικού υπουργείου Πολιτισμού, δήλωσε ότι το πρόγραμμα αποκατάστασης είναι νέο και σύνθετο, οπότε πρέπει να ακολουθηθούν συγκεκριμένες γραφειοκρατικές διαδικασίες προτού ξεκινήσουν οι όποιες εργασίες.

Το μνημείο-σήμα κατατεθέν της Ρώμης χρονολογείται στα 80μΧ. Έχει υποστεί σημαντικές φθορές λόγω της μόλυνσης, ενώ δοκιμάζεται επίσης καθημερινά από τους κραδασμούς λόγω της γραμμής του υπόγειου σιδηροδρόμου που περνά ακριβώς από κάτω.