ΔΙΕΘΝΗ

Η Χεζμπολάχ καλεί τους Αιγύπτιους να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις

Δημοσίευση 7 Φεβρουαρίου 2011, 17:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Χεζμπολάχ καλεί τους Αιγύπτιους να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις
Facebook Twitter Whatsapp

Ο ηγέτης της σιιτικής Χεζμπολάχ, Σαγιέν Χάσαν Νασράλα, κάλεσε σήμερα τους Αιγύπτιους να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις και "να αλλάξουν την εικόνα του κόσμου".

Ο ηγέτης της σιιτικής Χεζμπολάχ, Σαγιέν Χάσαν Νασράλα, κάλεσε σήμερα τους Αιγύπτιους να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις και "να αλλάξουν την εικόνα του κόσμου".

"Ο Αιγυπτιακός λαός θα πρέπει να έχει επίγνωση των επιπτώσεων που θα έχει η επανάσταση αυτή στον κόσμο και την περιοχή και τη μεγάλη σύγχυση που αισθάνονται οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί της", είπε ο Νασράλα μιλώντας, μέσω γιγαντοοθόνης, σε διαδήλωση που οργάνωσαν στη Βηρυτό διάφορα λιβανέζικα πολιτικά κόμματα.

"Η επανάσταση αυτή είναι καρπός της βούλησης και της αποφασιστικότητας του λαού", συνέχισε ο Νασράλα. "Ο λαός είναι που προστατεύουν και προσφέρουν μάρτυρες και θα πρέπει να αποφασίζουν ποιο σύστημα θα επικρατήσει", είπε.

"Εύχομαι να μπορούσα να είμαι μαζί σας", πρόσθεσε, απευθυνόμενος στους διαδηλωτές της πλατείας Ταχρίρ του Καΐρου. "Θα ήθελα να μπορούσα να προσφέρω το αίμα μου για αυτόν τον ευγενή σκοπό", πρόσθεσε.

Η διαδήλωση της Βηρυτού έγινε με κεντρικό σύνθημα "Προς υποστήριξη της επανάστασης του αιγυπτιακού λαού κατά του καθεστώτος του Καμπ Ντέιβιντ, που παραπέμπει στην ειρηνευτική συμφωνία μεταξύ Ισραήλ και Αιγύπτου, το 1979, με τη μεσολάβηση των ΗΠΑ.

Παράλληλα η Μουσουλμανική Αδελφότητα της Αιγύπτου θα επανεξετάσει την συνέχιση των συνομιλιών με την κυβέρνηση σε περίπτωση που οι εκκλήσεις της αντιπολίτευσης για αποχώρηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ καθώς και άλλα αιτήματα δεν πραγματοποιηθούν.

Η αντιπολίτευση ζητά την αναθεώρηση του συντάγματος προκειμένου να επιτραπεί η διεξαγωγή ελεύθερων και δίκαιων εκλογών, τον περιορισμό της προεδρικής θητείας, την διάλυση του κοινοβουλίου, την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων και την άρση των νόμων επείγουσας ανάγκης.

"Εκτιμούμε την κατάσταση. Θα επανεξετάσουμε ολόκληρο το ζήτημα του διαλόγου" δήλωσε ο Έσαμ ελ Εριαν, της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

"Θα το επανεξετάσουμε σύμφωνα με τα αποτελέσματα. Ορισμένα από τα αιτήματά μας έχουν πραγματοποιηθεί αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση για το κύριο αίτημά μας, την αποχώρηση του Μουμπάρακ", πρόσθεσε.