ΔΙΕΘΝΗ

Τα πλούσια "φιλαράκια" του Πούτιν

Δημοσίευση 15 Φεβρουαρίου 2011, 20:45 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τα πλούσια "φιλαράκια" του Πούτιν
Facebook Twitter Whatsapp

Θεωρείται πλούτος να έχεις καλούς φίλους και ορισμένες φορές πραγματικά οι φιλίες είναι θησαυρός, όπως στην περίπτωση του Βλαντιμίρ Πούτιν, του οποίου οι φίλοι ανήλθαν αστραπιαία, στον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Θεωρείται πλούτος να έχεις καλούς φίλους και ορισμένες φορές πραγματικά οι φιλίες είναι θησαυρός, όπως στην περίπτωση του Βλαντιμίρ Πούτιν, του οποίου οι φίλοι ανήλθαν αστραπιαία, στον κατάλογο των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Έτσι το τζούντο αποδείχθηκε η καλύτερη επένδυση για έναν πρώην προπονητή του Πούτιν, καθώς τόσο ο ίδιος, όσο και ο αδελφός του περιλαμβάνονται στον κατάλογο με τους πλουσιότερους ανθρώπους στη Ρωσία, όπως αποκάλυψε το ρωσικό περιοδικό Finans.

Σύμφωνα με αυτόν τον κατάλογο, ο 59χρονος Ρότενμπεργκ, που έχει το προπονητικό κέντρο "Γιαβάρα Νέβα", με επίτιμο πρόεδρο τον Πούτιν, ανέβηκε 19 θέσεις και γίνεται ο 63ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ρωσική Ομοσπονδία, με περιουσία 1,75 δισ.δολάρια.

Ο Ρότενμπεργκ, έχει την πλειοψηφία στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας του ενεργειακού τομέα, Stroygazmontazh, που προτιμήθηκε για την κατασκευή του αγωγού ενέργειας Ρωσίας-Γερμανίας, κάτω από τη Βαλτική.

Επίσης ο προπονητής εκτός από τζούντο, είναι επιχειρηματικό δαιμόνιο καθώς μετέχει και στον όμιλο κατασκευών Mostotrest, που απέσπασε έργα 388 εκατομ.δολαρίων σε κρατική δημοπρασία πέρυσι, ενώ ανέλαβε ήδη και πολλά έργα γιά τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς αγώνες στο θέρετρο Σότσι το 2014...

Όσο για τον νεαρότερο αδελφό του Ρότενμπεργκ, και συνεταίρο του, τον Μπόρις, φαίνεται να ισχύει το γνωμικό “μάθε τέχνη και άστη”, καθώς η τέχνη του τζούντο τον οδήγησε στο ίδιο σκαλί του βάθρου, με τους πλουσιότερους της Ρωσίας.

Ακόμα όμως και η καλή γειτονία μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα επικερδής καθώς ο 59χρονος Γιούρι Κοβάλτσιουκ, που ασχολείται με τα ΜΜΕ υπήρξε γείτονας του Πούτιν και τώρα είναι ο 115ος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ομοσπονδία, όπως κι άλλος ένας γείτονας του Πούτιν, ο Νικολάϊ Σαμάλοφ, που από 184ος πλουσιότερος πέρασε στην 120η θέση.

Ο Κοβάλτσιουκ, σύμφωνα με φήμες θα βοηθήσει τον Πούτιν πολύ με τα MME του να ξανακερδίσει, το 2012, την προεδρία της Ρωσίας, εάν επιδιώξει να ξαναγίνει πρόεδρος.

Ένας μεγιστάνας, που πάντως διαψεύδει ότι οφείλει την κοινωνική άνοδό του στον Πούτιν, είναι ο νέος πρωταγωνιστής της αγοράς του φυσικού αερίου, ο Γιενάντι Τιμσένκο, της Gunvor, 17ος πλουσιότερος άνθρωπος σήμερα στην Ομοσπονδία. Ο ίδιος διέψευσε τελευταία, ότι απέκτησε με τόσο πλούτο μερίδιο και στον "στρατηγικό" εμπορικό λιμένα του Μουρμάνσκ.