ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες ξένοι υπήκοοι αποχωρούν από τη Λιβύη

Δημοσίευση 24 Φεβρουαρίου 2011, 10:31 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χιλιάδες ξένοι υπήκοοι αποχωρούν από τη Λιβύη
Facebook Twitter Whatsapp

Με κάθε δυνατό τρόπο, οι ξένοι υπήκοοι που ζουν και εργάζονται στη Λιβύη φεύγουν από τη χώρα, αφού η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Με κάθε δυνατό τρόπο, οι ξένοι υπήκοοι που ζουν και εργάζονται στη Λιβύη φεύγουν από τη χώρα, αφού η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Η Κρήτη είναι έτοιμη για να υποδεχθεί, σήμερα το μεσημέρι, τους πρώτους περίπου 4.600 Κινέζους, από τους 13.000 συνολικά, που αναμένονται να φθάσουν με δυο πλοία στο λιμάνι του Ηρακλείου από τη Λιβύη, προκειμένου στη συνέχεια να επαναπατριστούν στη χώρα τους.

Δύο πλοία που μετέφεραν συνολικά 3.028 τούρκους και 59 υπηκόους άλλων χωρών, οι οποίοι απομακρύνθηκαν από την Λιβύη, έφθασαν με ασφάλεια στη Μαρμαρίδα της Τουρκίας, όπως μετέδωσαν σήμερα τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Περισσότεροι από 5.000 από τους 25.000 τούρκους πολίτες που ζουν στη Λιβύη έχουν μέχρι στιγμής απομακρυνθεί από τη χώρα στο πλαίσιο της "μεγαλύτερης επιχείρησης εκκένωσης στην τουρκική ιστορία", όπως την αποκάλεσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου.

Αλλοι 343 τούρκοι, οι οποίοι εργάζονται για δύο ιδιωτικές εταιρίες στη Λιβύη, μεταφέρθηκαν στην Κωνσταντινούπολη με ναυλωμένο αεροπλάνο. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι μετά την αλλαγή των πληρωμάτων και τον ανεφοδιασμό τους, τα πλοία θα κατευθυνθούν και πάλι στη Λιβύη για να παραλάβουν περισσότερους ανθρώπους.

Περισσότεροι από 5.000 άνθρωποι που διέφυγαν από το χάος της Λιβύης έφθασαν σήμερα στην Τυνησία μέσω του συνοριακού σταθμού του Ρας Τζεντίρ, ενώ εκατοντάδες Κινέζοι περιμένουν από την άλλη πλευρά των συνόρων, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της τοπικής επιτροπής της Ερυθράς Ημισελήνου Μόντζι Σλιμ, στο Μπεν Γκουέρνταν, κοντά στα σύνορα ανάμεσα στην Τυνησία και τη Λιβύη.

Χθες, ανάμεσα στα μεσάνυκτα και τις 16.00 τοπική ώρα, "περί τους 5.000 Τυνήσιοι πέρασαν τα σύνορα μαζί με 171 Λίβυους, 22 Αλγερινούς, 28 Μαροκινούς", μέσω αυτού του συνοριακού σταθμού, διευκρίνισε.