ΔΙΕΘΝΗ

Έδεσε στην Μάλτα το πρώτο πλοίο από την Λιβύη

Δημοσίευση 25 Φεβρουαρίου 2011, 20:02 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έδεσε στην Μάλτα το πρώτο πλοίο από την Λιβύη
Facebook Twitter Whatsapp

Στο λιμάνι της Βαλέτα, στην Μάλτα, κατέπλευσε το πλοίο "Μαρία Ντολόρες", που μεταφέρει περίπου 300 ανθρώπους από την Λιβύη.

Στο λιμάνι της Βαλέτα, στην Μάλτα, κατέπλευσε το πλοίο "Μαρία Ντολόρες", που μεταφέρει περίπου 300 ανθρώπους από την Λιβύη.

Η Μάλτα έχει ετοιμάσει ήδη ιατρικές μονάδες διευκόλυνσης που θα προσφέρουν θεραπεία σε τραυματισμένους Λίβυους, ενώ έχει προετοιμαστεί να δεχτεί περισσότερους από 4.800 πολίτες που θα μεταφερθούν εκεί μέσα στο Σαββατοκύριακο. Έχει, επίσης, κλείσει πολλά ξενοδοχεία για την προσωρινή παραμονή πολιτών.

Το πλοίο "Μαρία Ντολόρες", είναι ναυλωμένο από τις ΗΠΑ και ο κατάπλους του καθυστέρησε εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, ενώ το λιμάνι της Βαλέτα, απέχει μόλις 350 χλμ.από τις λιβυκές ακτές.

Επίσης ένα άλλο πλοίο με πολύ περισσότερους επιβαίνοντες αναμένεται γύρω στα μεσάνυχτα ενώ ένα τρίτο βρετανικό πλοίο με 207 επιβαίνοντες θα ακολουθήσει αργότερα.

Ενώ ένα πλοίο με δύο χιλιάδες Κινέζους αναχώρησε από τη Βεγγάζη και αναμένεται το Σάββατο, σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Νέα Κίνα.

Το Στέϊτ Ντιπάρτμεντ ανακοινώσε πως απογειώθηκε από  αεροδρόμιο της Λιβύης , ένα αεροπλάνο, με επιβάτες Αμερικανούς κι άλλους αλλοδαπούς, που διέμεναν στη Λιβύη, το οποίο έιναι ναυλωμένο από την κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Επίσης το πολεμικό πλοίο της Ιταλίας, Σαν Τζιόρτζιο, παρέλαβε σήμερα από το λιβυκό λιμάνι Μισράτα 245 αλλοδαπούς, που διέμεναν στη Λιβύη, έχει δε ως προορισμό του το λιμάνι της Κατάνιας στη Σικελία (θα καταπλεύσει εκεί μεθαύριο Κυριακή), όπως μετέδωσε ήδη το ιταλικό πρακτορείο Ansa. Επίσης, το ιταλικό καταδρομικό Mimbelli, που ήδη βρίσκεται στα διεθνή ύδατα κοντά στη Λιβύη, μπορεί να κληθεί να υλοποιήσει άλλη μία επιχείρηση απομάκρυνσης αλλοδαπών από τη Λιβύη, πρόσθεσε το ίδιο πρακτορείο. "Πολλοί Ιταλοί είναι τώρα εγκλωβισμένοι στη νοτιοανατολική Λιβύη", ανέφερε το πρακτορείο.

Τέλος, από το ιταλικό υπουργείο Αμυνας ανακοινώθηκε αργά σήμερα πως η ιταλική κυβέρνηση έχει δώσει την άδεια, "η Νατοϊκή αεροπορική βάση στη Σιγκονέλα στη Σικελία να χρησιμοποιείται κι από βρετανικά κι από αμερικανικά αεροπλάνα, γιά να απομακρύνονται, από τη Λιβύη, βρετανοί και αμερικανοί πολίτες".