ΔΙΕΘΝΗ

Ο Γερμανός πρόεδρος υπεραμύνεται της απαγόρευσης της μπούρκα στα σχολεία

Δημοσίευση 28 Φεβρουαρίου 2011, 17:15 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο Γερμανός πρόεδρος υπεραμύνεται της απαγόρευσης της μπούρκα στα σχολεία
Facebook Twitter Whatsapp

Ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ, υπεραμύνθηκε της απαγόρευσης κατά της μπούρκας στα σχολεία, που ισχύει στην Γερμανία.

Ο πρόεδρος Κρίστιαν Βουλφ κατά την επίσκεψή του στο Κατάρ, υπεραμύνθηκε της απαγόρευσης κατά της μπούρκας στα σχολεία, που ισχύει στην Γερμανία.

«Η ενσυνείδητη απόφαση να καλύψεις το πρόσωπό σου δεν συνάδει με το καθήκον του κράτους να προσφέρει εκπαίδευση στα παιδιά του», τόνισε ο Βουλφ σε μία φοιτήτρια με καλυμμένο πρόσωπο στο Πανεπιστήμιο της Ντόχα και πρόσθεσε «το να δείχνεις το πρόσωπό σου αποτελεί μέρος της ελεύθερης κοινωνίας».

Στην Ευρώπη, τόνισε ο Βουλφ, η μπούρκα συμβολίζει μία κλειστή συμπεριφορά και δίνει την εντύπωση πως ο φορέας της θέτει υπό αμφισβήτηση το θέμα της ισότητας των φύλων και «εμείς δεν θέλουμε να θέσουμε υπό αμφισβήτηση την ισότητα αυτή».

Ένας άλλος φοιτητής παραπονέθηκε πως το Ισλάμ στην Ευρώπη εξισώνεται με την τρομοκρατία.

Ο γερμανός πρόεδρος παραδέχθηκε πως αληθεύει ότι στη Γερμανία υπάρχει πενιχρή γνώση για τη θρησκεία τούτη και εξ αυτού γεννάται ο υπάρχων φόβος.

«Μπορείτε να με πιστεύσετε, ως πρόεδρο της Γερμανίας, ότι οι Μουσουλμάνοι έχουν ίσα δικαιώματα και είναι ευπρόσδεκτοι», τόνισε ο Βουλφ.

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξεγέρσεις στη Βόρειο Αφρική και τη Μέση Ανατολή, ο Βουλφ τόνισε πως «η πλειοψηφία πρέπει να αποφασίζει, εν τούτοις οι μειονότητες θα πρέπει να γίνονται εξίσου σεβαστές».

Ο Βουλφ επιστρέφει σήμερα το Βερολίνο, μετά την ολοκλήρωση της τριήμερης επίσκεψής του στην περιοχή, που περιελάμβανε και ταξίδι στο Κουβέιτ. Η προγραμματισμένη μετάβασή του στο Μπαχρέιν ωστόσο χρειάσθηκε να αναβληθεί ένεκα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη χώρα τούτη.

Κατά την τελευταία ημέρα της επίσκεψής του, ο Βουλφ επισκέφθηκε και το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα, που εδρέυει στη Ντόχα και με τις εκπομπές του στα αραβικά και στα αγγλικά έχει διαδραματίσει πρωτεύοντα ρόλο στη διάδοση των πληροφοριών για το κύμα αμφισβήτησης που σαρώνει την περιοχή.