ΔΙΕΘΝΗ

Μήνας του μέλιτος για... κλάματα. Βίωσαν 7 φυσικές καταστροφές

Δημοσίευση 15 Απριλίου 2011, 09:47 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μήνας του μέλιτος για... κλάματα. Βίωσαν 7 φυσικές καταστροφές
Facebook Twitter Whatsapp

Πυρκαγιά, χιονοθύελλα, κυκλώνα, πλημμύρα, σεισμό και πυρηνική καταστροφή βίωσε ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τη Σουηδία κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος.

Πυρκαγιά, χιονοθύελλα, κυκλώνα, πλημμύρα, σεισμό και πυρηνική καταστροφή βίωσε ένα νιόπαντρο ζευγάρι από τη Σουηδία κατά τη διάρκεια του μήνα του μέλιτος.

Ο 38χρονος Stefan Svanstrom που είναι σύμβουλος στο Σουηδικό Κοινοβούλιο και η 32 χρονη Erika παντρεύτηκαν τον περασμένο Νοέμβριο και μαζί με την έξι μηνών κορούλα τους ξεκίνησαν το Δεκέμβριο του 2010 να κάνουν το ταξίδι του μέλιτος που θα διαρκούσε τέσσερις μήνες.

Το ταξίδι τους ξεκίνησε με πολύ ενθουσιασμό, έρωτα και διάθεση για νέες εμπειρίες, αλλά δεν είχε... άστρο! “Η καλή μέρα από το... πρωί φαίνεται”, λέει ο λαός μας και ο μήνας του μέλιτος δεν ξεκίνησε ευοίωνα για το νεαρό ζευγάρι καθώς έμειναν μια ολόκληρη νύχτα στο αεροδρόμιο του Μονάχου της Γερμανίας αποκλεισμένοι από χιονοθύελλα.

Τις ημέρες που ακολούθησαν χαλάρωσαν στην Κίνα και στην Ταϊλάνδη. Πίστευαν ότι ο κύκλος της κακοτυχίας είχε κλείσει.

Όμως στο Μπαλί στην Ινδονησία ένας μουσώνας τους ανάγκασε να μείνουν στο ξενοδοχείο για αρκετές μέρες. χωρίς να μπορέσουν να απολαύσουν τις εξωτικές παραλίες.

Επόμενος σταθμός τους ήταν η Αυστραλία. Ταξιδεύοντας προς το Περθ βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις μεγάλες δασικές πυρκαγιές. Στο Μπρισμπέιν είδαν τις πλημμύρες ενώ όταν ταξίδεψαν βόρεια στο Κάιρνς για να κάνουν καταδύσεις ένας κυκλώνας έπληξε την πόλη και αναγκάστηκαν να μείνουν για ένα βράδυ μαζί με άλλους 2.500 ανθρώπους.

Στη Νέα Ζηλανδία, στις 22 Φεβρουαρίου, βίωσαν το σεισμό των 6,3 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ από τον οποίο έχασαν τη ζωή τους 200 άτομα. Επρόκειτω για τη δεύτερη μεγαλύτερη φυσική καταστροφή που βίωσε η χώρα στην ιστορία της. Στην Ιαπωνία πίστευαν ότι θα ολοκλήρωναν το γαμήλιο ταξίδι τους και θα περνούσαν τον υπόλοιπο ταξίδι του μέλιτος, “μέλι – γάλα”.

Όμως και εκεί έπεσαν έξω.

Στις 11 Μαρτίου γευμάτιζαν σε ένα εστιατόριο, όταν μια γυναίκα τους φώναξε σεισμός – σεισμός. “Βγήκαμε έξω και είδαμε τις κολώνες του ηλεκτρικού ρεύματος να είναι ταλαντεύονται και σχεδόν να ακουμπά η μία την άλλη”, λέει ο Stefan.

Τελικά το νιόπαντρο ζευγάρι, επέστρεψε στη Στοκχόλμη τέλη Μαρτίου και όπως λέει οι εμπειρίες που αποκόμισε από το γαμήλιο ταξίδι θα τους μείνουν αξέχαστες για μια ολόκληρη ζωή.