ΔΙΕΘΝΗ

Βουλγαρία: Κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας

Δημοσίευση 16 Μαΐου 2011, 17:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βουλγαρία: Κατασχέθηκαν πλαστά χαρτονομίσματα μεγάλης αξίας
Facebook Twitter Whatsapp
Πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 717 χιλιάδων ευρώ κατασχέθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Βουλγαρία, ανέφερε σήμερα η αστυνομία της Σόφιας.
Πλαστά χαρτονομίσματα συνολικής αξίας 717 χιλιάδων ευρώ κατασχέθηκαν το Σαββατοκύριακο στη Βουλγαρία, ανέφερε σήμερα η αστυνομία της Σόφιας. Πηγή της αστυνομίας ανέφερε ότι βρέθηκαν 200 χιλιάδες ευρώ σε πλαστά χαρτονομίσματα των 500 ευρώ και 517 χιλιάδες ευρώ σε χαρτονομίσματα των 100 και των 200 ευρώ. Διευκρίνισε ότι εντοπίστηκαν στις πόλεις Χάσκοβο και Πλόβντιβ (Φιλιππούπολη) στη νότια Βουλγαρία, μετά από "διεθνή συνεργασία" στις έρευνες για να εντοπιστούν των περιοχών, από τις οποίες τα πλαστά χαρτονομίσματα έμπαιναν στην κυκλοφορία.

Η βουλγαρική αστυνομία σημείωσε ότι «πέντε Βούλγαροι, καταγόμενοι από το νότιο τομέα της χώρας έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο της έρευνας για την κυκλοφορία αυτής της μεγάλης ποσότητας πλαστών ευρώ».
Εκπρόσωπός της ανέφερε ότι «μπορεί στην πορεία της έρευνας να αποδειχθεί ότι στη Βουλγαρία παράγονται τα καλύτερης πιστότητας πλαστά ευρώ»(...), «κάτι το οποίο» -σύμφωνα με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ- «δεν αποτελεί τίτλο τιμής».