ΔΙΕΘΝΗ

Δουβλίνο: Εξουδετερώθηκε βόμβα πριν από την επίσκεψη της Βασίλισσας Ελισάβετ

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 09:25 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δουβλίνο: Εξουδετερώθηκε βόμβα πριν από την επίσκεψη της Βασίλισσας Ελισάβετ
Facebook Twitter Whatsapp
Εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε από τις αστυνομικές αρχές κοντά στο Δουβλίνο, πριν από την ιστορική επίσκεψη της Βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία, αναφέρουν τα διεθνή Μέσα.
Εκρηκτικός μηχανισμός εξουδετερώθηκε από τις αστυνομικές αρχές κοντά στο Δουβλίνο, πριν από την ιστορική επίσκεψη της Βασίλισσας Ελισάβετ στην Ιρλανδία, αναφέρουν τα διεθνή Μέσα. "Εκρηκτικός μηχανισμός έτοιμος να λειτουργήσει βρέθηκε σε λεωφορείο στο Μέινουθ" κοντά στο Δουβλίνο, διευκρίνισε εκπρόσωπος της αστυνομίας, προσθέτοντας πως οι αστυνομικές δυνάμεις κινητοποιήθηκαν μετά από ανώνυμο τηλεφώνημα.

Η βόμβα εξουδετερώθηκε από πυροτεχνουργούς του στρατού, συμπλήρωσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με την αστυνομία της Ιρλανδίας, σήμερα έγινε και δεύτερο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για βόμβα, αλλά αποδείχθηκε ότι ήταν φάρσα.

Στο μεταξύ, το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως η επίσκεψη της βασίλισσας στην Ιρλανδία θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Xθες, η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε χθες ότι έλαβε προειδοποίηση για τοποθέτηση βόμβας στο κεντρικό Λονδίνο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου η κωδικοποιημένη προειδοποίηση προήλθε από αποστάτες αυτονομιστές Ιρλανδούς που αντιτίθενται στην ειρηνευτική διαδικασία στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η τετραήμερης διάρκειας επίσκεψη της Ελισάβετ στην Ιρλανδία είναι η πρώτη που πραγματοποιεί εκπρόσωπος της Βρετανικής Μοναρχίας στη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Τα μέτρα ασφαλείας θα είναι δρακόντεια, με 4.000 άτομα των δυνάμεων ασφαλείας να βρίσκονται σε επιφυλακή.