ΔΙΕΘΝΗ

Από συνήγορος του Σωκράτη και του Μάικλ Τζάκσον στο πλευρό του DSK

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 12:59 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Από συνήγορος του Σωκράτη και του Μάικλ Τζάκσον στο πλευρό του DSK
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, o οποίος εμφανίστηκε στo δικαστήριο μαζί με τον Ντομινίκ Στρος-Καν (DSK όπως αποκαλείται στη Γαλλία), είναι ένας από τους κορυφαίους ποινικολόγους της Αμερικής με σημείο αναφοράς την υπεράσπιση διασημοτήτων, από το χώρο της πολιτικής και του θεάματος, με κυριότερη αυτή του "βασιλιά της ποπ" Μάικλ Τζάκσον, όπως και την... Απολογία του Σωκράτη.
Ο Μπέντζαμιν Μπράφμαν, o οποίος εμφανίστηκε στo δικαστήριο μαζί με τον Ντομινίκ Στρος-Καν (DSK όπως αποκαλείται στη Γαλλία), είναι ένας από τους κορυφαίους ποινικολόγους της Αμερικής με σημείο αναφοράς την υπεράσπιση διασημοτήτων, από το χώρο της πολιτικής και του θεάματος, με κυριότερη αυτή του "βασιλιά της ποπ" Μάικλ Τζάκσον, όπως και την... Απολογία του Σωκράτη. Ο Μπέντζαμιν "Μπεν" Μπράφμαν, ορθόδοξος Εβραίος, γόνος οικογένειας που επέζησε του Ολοκαυτώματος, είναι ο δικηγόρος που παρουσίασε την Απολογία του Σωκράτη την περασμένη Πέμπτη, σε ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μανχάταν, όπου οι δικαστές «αθώωσαν» τον Έλληνα φιλόσοφο μετά από 2,410 χρόνια.

Την πραγματοποίηση της δίκης, που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον μεγάλης μερίδας νομικών και αμερικανικών ΜΜΕ, πραγματοποίησε το Ίδρυμα Αλέξανδρος Ωνάση, καταφέρνοντας να πετύχει τη συμμετοχή κορυφαίων δικαστών και διαπρεπών δικηγόρων.Ο 63χρονος νομικός μεγάλωσε στο Μπρούκλιν και στο Κουίνς, πρόσφατα υπερασπίστηκε τους διάσημους ράπερς Sean Combs (P-Diddy), Jay-Z (σύζυγο της Μπιγιόνσε), καθώς και τον αστέρα του NFL, Plaxico Burress. Παράλληλα, το 2004, ένωσε τις δυνάμεις του με τον Μαρκ Γκεράγκος για την υπεράσπιση του Μάικλ Τζάκσον, στις κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση παιδιού. Παράλληλα, έχει υπερασπιστεί και κατηγορουμένους για ανάμιξη στη Μαφία.

Σύμφωνα, πάντως, με το NYmag, ο Μπράφμαν είναι ένας τύπος δικηγόρου που του αρέσουν οι ιδιαίτερα δύσκολες αποστολές. H σύζυγός του, Λίντα, τον αποκάλεσε "H.P." (High Profile) εξαιτίας του κοινωνικοοικονομικού status των πελατών που συνήθως υπερασπίζεται.


Πηγή: ΑΠΕ, Business Insider, Hareetz, Wikipedia