ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζεται η πτώση της δημοτικότητας του Εργατικού κόμματος

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 12:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνεχίζεται η πτώση της δημοτικότητας του Εργατικού κόμματος
Facebook Twitter Whatsapp
Η πτώση της δημοτικότητας της Εργατικής κυβέρνησης συνεχίζεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Newspoll». Ο Συνασπισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται στην πρόθεση ψήφου, με 46% έναντι 33% του Εργατικού κόμματος (που βρίσκεται στην εξουσία) και 10% των Πράσινων, ενώ 11% των ερωτηθέντων δηλώνουν «αναποφάσιστοι».
Η πτώση της δημοτικότητας της Εργατικής κυβέρνησης συνεχίζεται, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Newspoll». Ο Συνασπισμός της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται στην πρόθεση ψήφου, με 46% έναντι 33% του Εργατικού κόμματος (που βρίσκεται στην εξουσία) και 10% των Πράσινων, ενώ 11% των ερωτηθέντων δηλώνουν «αναποφάσιστοι». Δημοσκοπήσεις της «Newspoll» για την εφημερίδα «The Australian» και της «Age/Nielsen» για την εφημερίδα «The Age» καταγράφουν δυσαρέσκεια του αυστραλιανού λαού από τον προϋπολογισμό για το νέο οικονομικό έτος.

Στην ερώτηση «πώς κρίνεται τον προϋπολογισμό», το 37% των πολιτών, που πήραν μέρος στη δημοσκόπηση της «Newspoll», τον βρίσκει «καλό», το 32% «κακό» και το 23% «δεν έχουν γνώμη».

Μετά τη διανομή των δεύτερων προτιμήσεων των ψήφων των άλλων πολιτικών κομμάτων, ο Συνασπισμός προηγείται του Εργατικού κόμματος κατά 8%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Newspoll» και κατά 12% σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της «Age/Nilesen». Ωστόσο, η πρωθυπουργός Γκίλαρντ εξακολουθεί να παραμένει «προτιμητέα πρωθυπουργός», με 42% και 47% αντίστοιχα, έναντι 38% και 44% του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άμποτ.