ΔΙΕΘΝΗ

Χέλμουτ Κολ: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 13:19 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Χέλμουτ Κολ: Αλληλεγγύη στην Ελλάδα
Facebook Twitter Whatsapp
Αλληλεγγύη σε πληττόμενες χώρες όπως η Ελλάδα, ζήτησε ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, προειδοποιώντας για τις τάσεις επανεθνικοποίησης που εμφανίζονται στην Ευρώπη.
Αλληλεγγύη σε πληττόμενες χώρες όπως η Ελλάδα, ζήτησε ο πρώην Καγκελάριος της Γερμανίας, Χέλμουτ Κολ, προειδοποιώντας για τις τάσεις επανεθνικοποίησης που εμφανίζονται στην Ευρώπη. «Όποιος λέει ότι πρέπει να τα καταργήσουμε όλα και να ξεκινήσουμε από την αρχή, πλανάται», είπε ο κ. Κολ σύμφωνα με το πρακτορείο reuters. Η τοποθέτηση αυτή εκλαμβάνεται ως απάντηση του κ. Κολ σε μέλη του κόμματός του, της Χριστιανοδημοκρατικής Ένωσης CDU, τα οποία επιχειρηματολογούν υπέρ του αποκλεισμού της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

«Πρέπει να συνεχίσουμε αυτό το δρόμο, όσο δύσκολος και αν είναι», η Γερμανία είχε πάντα επιτυχία όταν ήταν παρούσα για τους άλλους, είπε ο κ. Κολ κατά τη χθεσινοβραδινή τελετή βράβευσής του με το βραβείου «Χένρι Κίσινγκερ» που πραγματοποιήθηκε στην American Academy στο Βερολίνο. Το βραβείο απένειμε στον κ. Κολ ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον.

Παρούσα ήταν και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, η οποία διαβεβαίωσε για τη «συνέχεια» της γερμανικής πολιτικής.