ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση του Μπιλ Γκέιτς να ενταθεί η εκστρατεία εμβολιασμού

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 14:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Έκκληση του Μπιλ Γκέιτς να ενταθεί η εκστρατεία εμβολιασμού
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ιδρυτής της εταιρίας λογισμικού Microsoft και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς κάλεσε σήμερα να ενταθούν τα προγράμματα εμβολιασμού για την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών με στόχο να σωθούν τέσσερα εκατομμύρια ζωές ως το 2015 και 10 εκατομμύρια ζωές ως το 2020, τονίζοντας πως θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μια «δεκαετία εμβολίων».
Ο ιδρυτής της εταιρίας λογισμικού Microsoft και φιλάνθρωπος Μπιλ Γκέιτς κάλεσε σήμερα να ενταθούν τα προγράμματα εμβολιασμού για την αντιμετώπιση μολυσματικών ασθενειών με στόχο να σωθούν τέσσερα εκατομμύρια ζωές ως το 2015 και 10 εκατομμύρια ζωές ως το 2020, τονίζοντας πως θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξει μια «δεκαετία εμβολίων». Ο αμερικανός επιχειρηματίας είπε ότι πέντε ή έξι νέα εμβόλια θα είναι διαθέσιμα ως το τέλος της δεκαετίας και κάλεσε τις φαρμακευτικές βιομηχανίες να τα διαθέσουν σε προσιτές τιμές στις φτωχές χώρες.

«Εάν οι δωρητές είναι γενναιόδωροι, θα αποτρέψουμε 4 εκατομμύρια θανάτους ως το 2015. Ως το 2020, μπορούμε να αποτρέψουμε 10 εκατομμύρια θανάτους», είπε ο Γκέιτς, συμπρόεδρος του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, σε ομιλία του στους υπουργού Υγείας που παρευρέθηκαν στην ετήσια σύνοδο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ).