ΔΙΕΘΝΗ

Με κυρώσεις απειλεί τη Δαμασκό η Χ. Κλίντον

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 19:48 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Με κυρώσεις απειλεί τη Δαμασκό η Χ. Κλίντον
Facebook Twitter Whatsapp
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν στην καταστολή της συριακής εξέγερσης λαμβάνοντας «πρόσθετα μέτρα» τις επόμενες ημέρες, εάν η Δαμασκός δεν αλλάξει τη στάση της, προειδοποίησε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα απαντήσουν στην καταστολή της συριακής εξέγερσης λαμβάνοντας «πρόσθετα μέτρα» τις επόμενες ημέρες, εάν η Δαμασκός δεν αλλάξει τη στάση της, προειδοποίησε σήμερα η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον μετά τη συνάντηση που είχε με την επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Άστον. "Θα λάβουμε πρόσθετα μέτρα τις επόμενες ημέρες», είπε η Κλίντον, τονίζοντας ότι συμφωνεί με την Άστον, η οποία δήλωσε ότι ήρθε ο καιρός για να κάνει αλλαγές η Συρία.

Η Άστον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι πήγε στην Ουάσινγκτον για να συζητήσει «τι μπορούμε να κάνουμε». «Είναι εξαιρετικά επείγον να δράσει η συριακή κυβέρνηση», πρόσθεσε, τονίζοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η διεθνής κοινότητα «θα εξετάσει όλες τις δυνατότητες» που έχει.

Οι ΗΠΑ έχουν ανακοινώσει εδώ και αρκετές ημέρες ότι αναζητούν ένα τρόπο για να ασκήσουν πιέσεις στο συριακό καθεστώς. Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, είπε από το Παρίσι ότι «σχηματίζεται» στον ΟΗΕ η απαιτούμενη πλειοψηφία προκειμένου το Συμβούλιο Ασφαλείας να καταδικάσει με ψήφισμά του την καταστολή της εξέγερσης.