ΔΙΕΘΝΗ

Κουβέιτ: Βουλευτές ζητούν διακοπή σχέσεων με τη Συρία

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 20:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κουβέιτ: Βουλευτές ζητούν διακοπή σχέσεων με τη Συρία
Facebook Twitter Whatsapp
Οι μισοί και πλέον βουλευτές του Κουβέιτ απαίτησαν από τις αρχές της χώρας τους να προχωρήσουν στην διακοπή των σχέσεων με τη Συρία και στην απέλαση του Σύρου πρεσβευτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στη χώρα.
Οι μισοί και πλέον βουλευτές του Κουβέιτ απαίτησαν από τις αρχές της χώρας τους να προχωρήσουν στην διακοπή των σχέσεων με τη Συρία και στην απέλαση του Σύρου πρεσβευτή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη βίαιη καταστολή των αντικαθεστωτικών διαδηλώσεων στη χώρα. Συριακές και διεθνείς οργανώσεις υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν καταγγείλει ότι οι συριακές δυνάμεις έχουν σκοτώσει πάνω από 700 πολίτες σε όλη τη χώρα αφότου ξεκίνησαν, στην πόλη Ντεράα, διαδηλώσεις πολιτών κατά του προέδρου Μπασάρ Αλ Ασαντ στις 18 Μαρτίου.

Κάτοικοι της πόλης κατήγγειλαν ότι εκατοντάδες πολίτες αγνοούνται αφότου τεθωρακισμένα και στρατιώτες προχώρησαν στην καταστολή των διαδηλώσεων, ενώ χθες χωρικοί ανακάλυψαν στις παρυφές της πόλης τουλάχιστον 26 πτώματα πολιτών σε δύο ομαδικούς τάφους.

"Εμείς, οι πολιτικοί στο κοινοβούλιο του Κουβέιτ ζητάμε από τη διεθνή κοινότητα να επέμβει ταχέως για να σταματήσει η σφαγή... και κάνουμε έκκληση στην κυβέρνηση της χώρας μας να διακόψει τις σχέσεις με το κατασταλτικό συριακό καθεστώς και να απελάσει τον σύρο πρεσβευτή» αναφέρουν 25 βουλευτές σε ανακοίνωσή τους.

Οι παραινέσεις των βουλευτών στο Κουβέιτ δεν είναι δεσμευτικές για την κυβέρνηση, η οποία μέχρι πρόσφατα συνήθιζε να τις αγνοοεί.