ΔΙΕΘΝΗ

Φινλανδία: Έναρξη των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 20:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Φινλανδία: Έναρξη των συνομιλιών για σχηματισμό κυβέρνησης
Facebook Twitter Whatsapp
Οι επίσημες συνομιλίες για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Φινλανδίας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο.
Οι επίσημες συνομιλίες για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης της Φινλανδίας θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, ανακοινώθηκε σήμερα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο. Των συνομιλιών θα ηγείται ο εντολοδόχος πρωθυπουργός Γιούρκι Κατάινεν, ηγέτης του συντηρητικού Κόμματος Εθνικής Συμμαχίας.

Ο κ. Κατάινεν την περασμένη εβδομάδα πρότεινε το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού πέντε κομμάτων περιλαμβανόμενου του δικού του κόμματος, των Σοσιαλδημοκρατών και τριών μικρότερων.

Οι Σοσιαλδημοκράτες, δεύτερο μεγαλύτερο κόμμα στην Φινλανδία μετά από τις εκλογές του περασμένου μήνα, αποδέχτηκαν να μετάσχουν στις συνομιλίες και πρότειναν να προσκληθεί στις συνομιλίες και το κόμμα της "Αριστερής Συμμαχίας".

Ο κ Κατάινεν δήλωσε ότι θα έχει αύριο Τετάρτη συνομιλίες με εκπροσώπους τόσο της Αριστερής Συμμαχίας όσο και των Πρασίνων για να καθοριστεί η στάση που θα κρατήσουν.

Το Κεντρώο Κόμμα που μετείχε στην μέχρι τώρα κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα μείνει στην αντιπολίτευση όπως και οι εθνικιστές, οι Αληθινοί Φινλανδοί, που αύξησε κατά πολύ τη δύναμή του στις εκλογές.