ΔΙΕΘΝΗ

Ομπάμα: Πιο σημαντικός από ποτέ ο διάλογος Ισραήλ - Παλαιστίνων

Δημοσίευση 17 Μαΐου 2011, 20:03 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ομπάμα: Πιο σημαντικός από ποτέ ο διάλογος Ισραήλ - Παλαιστίνων
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ο διάλογος μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνων είναι τώρα "πιο σημαντικός από ποτέ" παρά τα προβλήματα και την αναταραχή που επικρατεί στη Μέση Ανατολή.
Ο Aμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι ο διάλογος μεταξύ των Ισραηλινών και των Παλαιστίνων είναι τώρα "πιο σημαντικός από ποτέ" παρά τα προβλήματα και την αναταραχή που επικρατεί στη Μέση Ανατολή. Η δήλωσή του έγινε κατά την υποδοχή στο Λευκό Οίκο του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β'.

"Πιστεύουμε και οι δύο μας ότι παρά τις τόσες πολλές αλλαγές, πιθανώς και ακριβώς λόγω των αλλαγών που συντελούνται τώρα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, είναι σήμερα πιο σημαντικό από ποτέ οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι να βρουν τρόπο να ξαναρχίσουν τις διαπραγματεύσεις" ανέφερε ο κ. Ομπάμα μιλώντας από το Οβάλ Γραφείο, έχοντας δίπλα του τον καλεσμένο του.

Οι διαπραγματεύσεις πρέπει να επιτύχουν "την διαδικασία δημιουργίας δύο κρατών που θα ζουν εν ειρήνη και ασφάλεια δίπλα-δίπλα" πρόσθεσε ο αμερικανός πρόεδρος δύο ημέρες πριν από προγραμματισμένη ομιλία του που θα επικεντρωθεί στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή και στην βόρεια Αφρική.