ΔΙΕΘΝΗ

Αιματηρή επίθεση σε αστυνομικό τμήμα του Πακιστάν

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2011, 10:32 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Αιματηρή επίθεση σε αστυνομικό τμήμα του Πακιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί σε επίθεση ανταρτών Ταλιμπάν, που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία.
Δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν σήμερα νωρίς το πρωί σε επίθεση ανταρτών Ταλιμπάν, που έχουν διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, εναντίον αστυνομικού τμήματος στην Πεσαβάρ του βορειοδυτικού Πακιστάν, ανακοίνωσε η αστυνομία. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι αρχικά απέτρεψε μια έφοδο των Ταλιμπάν εναντίον αστυνομικού τμήματος στην περιοχή Σαρμπάντ της Πεσαβάρ τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη.

Ωστόσο πριν ξημερώσει μια άλλη ομάδα με 70 Ταλιμπάν που έφεραν όπλα και ρουκέτες πραγματοποίησε νέα επίθεση σκοτώνοντας δύο αστυνομικούς και τραυματίζοντας πέντε.

"Αποκρούσαμε δύο επιθέσεις, δύο από τους αστυνομικούς μας σκοτώθηκαν και πέντε τραυματίστηκαν", δήλωσε ο Μοχάμαντ Ιτζάζ Χαν, αξιωματικός της αστυνομίας.

Οι πακιστανοί Ταλιμπάν έχουν ορκιστεί να εκδικηθούν για τον θάνατο του Οσάμα Μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου από ομάδα αμερικανών κομάντος, κλιμακώνοντας τις επιθέσεις εναντίον της κυβέρνησης και των δυνάμεων ασφαλείας του Πακιστάν, μιας χώρας που πλήττεται από κύμα επιθέσεων,

Σχεδόν 4.400 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο Πακιστάν σε διάστημα τεσσάρων ετών σε περίπου 480 επιθέσεις - κυρίως αυτοκτονίας - από το καλοκαίρι του 2007 όταν οι Ταλιμπάν κήρυξαν ιερό πόλεμο στο Ισλαμαμπάντ για την υποστήριξή του στην Ουάσινγκτον, στον πόλεμο της κατά της τρομοκρατίας που άρχισε από τα τέλη του 2001.