ΔΙΕΘΝΗ

Τιάρα έσπασε όλα τα ρεκόρ σε δημοπρασία

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2011, 10:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τιάρα έσπασε όλα τα ρεκόρ σε δημοπρασία
Facebook Twitter Whatsapp
Στο ποσό-ρεκόρ των 11,28 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων (περίπου 9 εκ. ευρώ) πουλήθηκε μία εκθαμβωτική τιάρα που είναι στολισμένη με σμαράγδια και πιστεύεται ότι ανήκε στην Ευγενία, σύζυγο του Ναπολέοντα του 3ου, σε ανώνυμο αγοραστή την Τρίτη, από τον οίκο Southby's.
Στο ποσό-ρεκόρ των 11,28 εκατομμυρίων Ελβετικών φράγκων (περίπου 9 εκ. ευρώ) πουλήθηκε μία εκθαμβωτική τιάρα που είναι στολισμένη με σμαράγδια και πιστεύεται ότι ανήκε στην Ευγενία, σύζυγο του Ναπολέοντα του 3ου, σε ανώνυμο αγοραστή την Τρίτη, από τον οίκο Southby's. Η τιάρα που περιέχει διαμάντια και σμαράγδια, την οποία ο Γερμανός πρίγκιπας Γκουίντο Χένκελ βον Ντόνερσμαρκ απέρκτησε προκειμένου να την προσφέρει στη σύζυγό του, είχε εκτιμηθεί ότι θα απέφερε από τη δημοπρασία ένα ποσό ανάμεσα στα 5 έως 10 εκατομμύρια δολάρια.

Η τιάρα ήταν το κορυφαίο έκθεμα σε μιά δημοπρασία που απέφερε 78,9 εκατομμύρια Ελβετικά φράγκα, η τρίτη υψηλότερη επίδοση που επιτεύχθηκε ποτέ σε δημοπρασία πώλησης κοσμημάτων, όπως ανακοίνωσε ο οίκος.

«Είναι περιττό να ειπωθεί ότι είναι η υψηλότερη τιμή όλων των εποχών για μία τιάρα, που καταγράφηκε σε δημοπρασία», δήλωσε ο Ντέϊβιντ Μπένετ, πρόεδρος του τμήματος κοσμημάτων των Σόθμπις, για την Ευρώπη και την Μέση Ανατολή, καθώς χτύπησε για τελευταία φορά στη συνεδρίαση με το σφυρί του πλειστηριασμού, μέσα σε χειροκροτήματα.