ΔΙΕΘΝΗ

Συνελήφθη ο φερόμενος ως στρατιωτικός διοικητής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2011, 18:39 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνελήφθη ο φερόμενος ως στρατιωτικός διοικητής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ
Facebook Twitter Whatsapp
Συνελήφθη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ο φερόμενος ως στρατιωτικός επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης βορείως της Βαγδάτης, δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμεντ αλ-Ασκάρι, εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Άμυνας.
Συνελήφθη τη νύχτα της Τρίτης προς Τετάρτη ο φερόμενος ως στρατιωτικός επικεφαλής της Αλ Κάιντα στο Ιράκ, στη διάρκεια στρατιωτικής επιχείρησης βορείως της Βαγδάτης, δήλωσε ο στρατηγός Μοχάμεντ αλ-Ασκάρι, εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Άμυνας. Πρόκειται για τον Μεχλέφ Μοχάμαντ Χουσέιν αλ Αζάουι ,γνωστό και ως "Άμπου Ράντουαν" που συνελήφθη μαζί με τρεις άλλους φερόμενους ως σημαντικούς ηγέτες του ιρακινού τμήματος της Αλ Κάιντα, στο δυτικό τμήμα της πόλης Σαμάρα, 100 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

 Ωστόσο ο εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Άμυνας ανέφερε με σιγουριά ότι "και οι τέσσερις είναι ανώτατα στελέχη της Αλ Κάιντα του Ιράκ".

 Μεταξύ των τεσσάρων είναι και ο Κάσεμ Μοχάμεντ Τάχα, που καταζητείται για το ρόλο του στην αιματηρή επίθεση κατά του επαρχιακού συμβουλίου των Σαλαχεντίν στην πόλη Τικρίτ στις 29 Μαρτίου όπου 58 άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν.