ΔΙΕΘΝΗ

Τεταμένη η κατάσταση στα Τίρανα- Για «εκλογικό έγκλημα» μιλά η αντιπολίτευση

Δημοσίευση 18 Μαΐου 2011, 22:52 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τεταμένη η κατάσταση στα Τίρανα- Για «εκλογικό έγκλημα» μιλά η αντιπολίτευση
Facebook Twitter Whatsapp
Εξαιρετικά τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα Τίρανα, καθώς εκατοντάδες οπαδοί του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, παραμένουν αμετακίνητοι έξω από το κτίριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΕ), το οποίο φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.
Εξαιρετικά τεταμένη εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στα Τίρανα, καθώς εκατοντάδες οπαδοί του ηγέτη του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, παραμένουν αμετακίνητοι έξω από το κτίριο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΕ), το οποίο φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Στο μεταξύ, ο Έντι Ράμα, με δηλώσεις πριν από λίγο στα ΜΜΕ κατηγόρησε την ΚΕΕ ότι διέπραξε «εκλογικό έγκλημα» και κάλεσε τους οπαδούς του να βγουν στους δρόμους για την υπεράσπιση της ψήφου τους. «Χρέος μας -είπε- είναι να σταματήσουμε το κατρακύλισμα της χώρας».

 Την ίδια ώρα τα αλβανικά ΜΜΕ παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της ΚΕΕ, ύστερα από την επανακαταμέτρηση των ψήφων που είχαν ριχτεί σε λάθος κάλπη, φέρουν τον Λουλετζίμ Μπάσα, αντίπαλο του Έντι Ράμα για το αξίωμα του δημάρχου Τιράνων, να υπερτερεί με τρεις ψήφους, ανατρέποντας το αρχικό αποτέλεσμα, που ήταν δέκα ψήφοι υπέρ του Ράμα.