ΔΙΕΘΝΗ

Συντριβή αεροσκάφους με 21 επιβάτες στην Αργεντινή

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2011, 07:11 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συντριβή αεροσκάφους με 21 επιβάτες στην Αργεντινή
Facebook Twitter Whatsapp
Αεροσκάφος της τοπικής αεροπορικής εταιρίας SOL, τύπου Saab 340, κατέπεσε χθες Τετάρτη στην περιοχή της νότιας Παταγονίας, στην Αργεντινή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 22 επιβαίνοντες, μετέδωσε η τοπική τηλεόραση.
Αεροσκάφος της τοπικής αεροπορικής εταιρίας SOL, τύπου Saab 340, κατέπεσε χθες Τετάρτη στην περιοχή της νότιας Παταγονίας, στην Αργεντινή, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν και οι 22 επιβαίνοντες, μετέδωσε η τοπική τηλεόραση. «Πρόκειται για καταστροφή,» δήλωσε ο δρ Ισμαήλ Άλι, διευθυντής του νοσοκομείου του Λος Μενούκος, στην τηλεόραση της Αργεντινής επιστρέφοντας από τον τόπο του δυστυχήματος στην επαρχία Ρίο Νέγκρο.

«Βρήκαμε μόνο συντρίμμια που φλέγονταν,» πρόσθεσε ο ίδιος.

Τα συντρίμμια του αεροσκάφους διασκορπίστηκαν σε μία ακτίνα 100 μέτρων στην περιοχή κοντά στην πόλη Πραχουανίγιε, είπε ο ίδιος.

Οι κυβερνήτες του δικινητηρίου Saab 340 εξέπεμψαν πολλές φορές σήμα κινδύνου λίγο πριν καταπέσει το αεροσκάφος, σύμφωνα με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Εκπρόσωπος της Sol αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανή αιτία του δυστυχήματος, αλλά σύμφωνα με τον Τύπο, το δυστύχημα ενδεχομένως να προκλήθηκε από τεχνική βλάβη.

Το αεροσκάφος εκτελούσε την πτήση από το Νεουκουέν προς το Κομοντόρο Ριβαντάβια στις ακτές του Ατλαντικού. Οι κάτοικοι της περιοχής δήλωσαν ότι είδαν μία λάμψη στον ουρανό και μετά άκουσαν πολλές εκρήξεις. Το δυστύχημα σημειώθηκε στις 8:50 μ.μ (τοπική ώρα). Το αεροσκάφος μπορούσε να μεταφέρει 30 με 36 ανθρώπους.