ΔΙΕΘΝΗ

Καναδάς: Μικρές αλλαγές μετά τον ανασχηματισμό

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2011, 12:46 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Καναδάς: Μικρές αλλαγές μετά τον ανασχηματισμό
Facebook Twitter Whatsapp
To νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 39 υπουργεία, από 38 που είχε το προηγούμενο. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ προχώρησε σε λίγες αλλαγές, κρατώντας τους υπουργούς των σημαντικότερων υπουργείων της προηγούμενης κυβέρνησης στους θώκους τους.
To νέο κυβερνητικό σχήμα περιλαμβάνει 39 υπουργεία, από 38 που είχε το προηγούμενο. Ο πρωθυπουργός του Καναδά Στίβεν Χάρπερ προχώρησε σε λίγες αλλαγές, κρατώντας τους υπουργούς των σημαντικότερων υπουργείων της προηγούμενης κυβέρνησης στους θώκους τους. Νέος υπουργός Εξωτερικών ορίσθηκε ο Τζον Μπέιρντ, αφού ο προκάτοχός του Λόρενς Κάνον έχασε την έδρα του στις πρόσφατες εκλογές.

Ο ελληνοκυπριακής καταγωγής Τόνι Κλέμεντ μετακινήθηκε από το υπουργείο Βιομηχανίας στο υπουργείο Οικονομικών (Treasury Board) όπου θα κληθεί να εφαρμόσει περικοπές στις δημόσιες υπηρεσίες.

Ο Πίτερ Βαν Λόουν, πρώην υπουργός Εμπορίου, αναμένεται να προταθεί για το θώκο του προέδρου της Βουλής.

Παραμένουν στις θέσεις τους ο υπουργός Άμυνας Πίτερ Μακέι, ο υπουργός Οικονομικών Τζιμ Φλάερτι, η υπουργός Υγείας Λεόνα Αγκλούκακ και ο υπουργός Δικαιοσύνης Ρομπ Νίκολσον.

Ο Μαξίμ Μπερνιέ, ο οποίος είχε υπηρετήσει υπουργός Εξωτερικών και είχε παραιτηθεί λόγω σκανδάλου, επανέρχεται στην κυβέρνηση, στο υπουργείο Mικρών Eπιχειρήσεων και Tουρισμού.

Ο Τζέιμς Μουρ παραμένει στο υπουργείο Κληρονομιάς, η Λίζα Ράιτ στο υπουργείο Eργασίας και ο Τζερυ Ριτζ στο υπουργείο Γεωργίας.

Η Μπεβ Οντά παρέμεινε επίσης στο Υπουργείο Διεθνούς Συνεργασίας.

Ο Τζέισον Κένι κρατάει το υπουργείο Μετανάστευσης ενώ η Ρόνα Αμπρόζ συνεχίζει στο υπουργείο Δημοσίων Εργων και Κυβερνητικών Υποθέσεων, ενώ η Νταϊάν Φίνλεϊ παραμένει στο Υπουργείο Ανθρώπινου Δυναμικού.