ΔΙΕΘΝΗ

Μάρτυρας βασανιστηρίων έγινε η δημοσιογράφος του αλ Τζαζίρα που παρέμεινε σε συριακή φυλακή

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2011, 12:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μάρτυρας βασανιστηρίων έγινε η δημοσιογράφος του αλ Τζαζίρα που παρέμεινε σε συριακή φυλακή
Facebook Twitter Whatsapp
Η δημοσιογράφος του αλ Τζαζίρα Ντόροθι Πάρβεζ δήλωσε πως ήταν μάρτυρας σε βασανισμούς κρατουμένων στη συριακή φυλακή, όπου παρέμεινε επί τρεις ημέρες πριν μεταφερθεί και φυλακιστεί στο Ιράν.
Η δημοσιογράφος του αλ Τζαζίρα Ντόροθι Πάρβεζ δήλωσε πως ήταν μάρτυρας σε βασανισμούς κρατουμένων στη συριακή φυλακή, όπου παρέμεινε επί τρεις ημέρες πριν μεταφερθεί και φυλακιστεί στο Ιράν. «Βρέθηκα για τρεις ημέρες και δύο νύχτες σε κέντρο κράτησης στη Συρία και άκουγα τους ήχους άγριων βασανιστηρίων», τόνισε στο αλ Τζαζίρα η αμερικανο-καναδο-ιρανή δημοσιογράφος που εργάζεται στην αγγλική υπηρεσία του τηλεοπτικού δικτύου.

«Οποιαδήποτε ώρα της ημέρας και της νύχτας άκουγα τους ήχους χτυπημάτων, φωνές και ουρλιαχτά...Εμοιαζαν ατέλειωτα, κάποια στιγμή θέλεις να κλείσεις τα αυτιά σου», υπογράμμισε η νεαρή γυναίκα.

«Βρισκόμουν σε ένα μικρό και πολύ βρώμικο κελί μαζί με μια έφηβη που έκλαιγε υστερικά γιατί δεν μπορούσε να πάει στους γονείς της. Είχε συλληφθεί πριν δέκα ημέρες στο δρόμο», πρόσθεσε.

 Το αλ Τζαζίρα ανακοίνωσε χθες Τετάρτη πως η Ντόροθι Πάρβεζ απελευθερώθηκε και έφτασε στην Ντόχα από το Ιράν.

Η 32χρονη δημοσιογράφος εξαφανίστηκε στη Συρία , όπου «είχε εισέλθη παράνομα στις 29 Απριλίου», σύμφωνα με τις αρχές της Δαμασκού. Στις 11 Μαΐου, η πρεσβεία της Συρίας στην Ουάσινγκτον ανακοίνωσε πως η Πάρβεζ απελάθηκε στο Ιράν, σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.