ΔΙΕΘΝΗ

Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τη στρατιωτική πίεση στο καθεστώς της Λιβύης

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2011, 14:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Το ΝΑΤΟ συνεχίζει τη στρατιωτική πίεση στο καθεστώς της Λιβύης
Facebook Twitter Whatsapp
Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ έχουν πλήξει σημαντικά τη στρατιωτική δύναμη του Μουάμαρ Καντάφι και η ηγεσία του απομονώνεται όλο και περισσότερο, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν στη Μπρατισλάβα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη.
Οι αεροπορικές επιδρομές του ΝΑΤΟ έχουν πλήξει σημαντικά τη στρατιωτική δύναμη του Μουάμαρ Καντάφι και η ηγεσία του απομονώνεται όλο και περισσότερο, δήλωσε σήμερα ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Άντερς Φο Ράσμουσεν στη Μπρατισλάβα όπου πραγματοποιεί επίσκεψη. Ο Ράσμουσεν είπε ότι ένας συνδυασμός ισχυρής στρατιωτικής και πολιτικής πίεσης και στήριξης της αντιπολίτευσης θα οδηγήσει στην κατάρρευση της εξουσίας του Καντάφι.

«Έχουμε πλήξει σημαντικά την πολεμική μηχανή του Καντάφι. Και τώρα βλέπουμε αποτελέσματα, η αντιπολίτευση έχει κερδίσει έδαφος», δήλωσε ο Ράσμουσεν σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον σλοβάκο πρόεδρο Ίβαν Γκασπάροβιτς.

Οι επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού έχουν προκαλέσει βαριές απώλειες στο λιβυκό στρατό, δήλωσε την Τρίτη ο γάλλος υπουργός Άμυνας Ζεράρ Λονγκέ, εκτιμώντας ότι το ένα τρίτο του βαρέως υλικού και το ήμισυ των αποθεμάτων πολεμοφοδίων έχουν καταστραφεί.