ΔΙΕΘΝΗ

Κατάθεση μαφιόζου «καίει» τον Μπερλουσκόνι

Δημοσίευση 19 Μαΐου 2011, 15:55 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κατάθεση μαφιόζου «καίει» τον Μπερλουσκόνι
Facebook Twitter Whatsapp
Ο μετανοημένος μαφιόζος Τζοβάνι Μπρούσκα, σε κατάθεσή του ενώπιον δικαστηρίου της Ρώμης, αναφέρθηκε στις σχέσεις του Iταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το οργανωμένο έγκλημα.
Ο μετανοημένος μαφιόζος Τζοβάνι Μπρούσκα, σε κατάθεσή του ενώπιον δικαστηρίου της Ρώμης, αναφέρθηκε στις σχέσεις του Iταλού πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι με το οργανωμένο έγκλημα. «Ο Μπερλουσκόνι, στην δεκαετία του ογδόντα, κατέβαλλε εξακόσια εκατομμύρια λιρέτες το μήνα στην Κόζα Νόστρα ως υποχρεωτικό δασμό προστασίας», κατέθεσε ο Μπρούσκα. Το ποσό αντιστοιχεί σε τριακόσιες είκοσι χιλιάδες σημερινά ευρώ.

Πρόσθεσε ότι τα χρήματα του Μπερλουσκόνι καταβάλλονταν στους αρχιμαφιόζους Στέφανο Μποντάντε και Τότο Ριίνα και ότι χάρη στο μαφιόζικο αυτό «χαράτσι» ο αποκαλούμενος και «κύριος τηλεόραση» Μπερλουσκόνι μπόρεσε να τοποθετήσει αναμεταδότες των δικτύων του στην Σικελία.

Ο Μπρούσκα, που θεωρείται ένας από τους κύριους οργανωτές της βομβιστικής επίθεσης κατά του εισαγγελέα Τζοβάνι Φαλκόνε το 1992, εξήγησε, επίσης ότι «όταν ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σταμάτησε να καταβάλλει χρήματα στο οργανωμένο έγκλημα της Σικελίας, η μαφία προχώρησε σε εκφοβιστική επίθεση, για να ξαναρχίσει να πληρώνει».

«Στην αρχή της δεκαετίας του ογδόντα, ορισμένες μαφιόζικες οικογένειες, οι οποίες στη συνέχεια έχασαν το μεγάλο παιχνίδι για την γενικότερη επικράτηση, στήριξαν, με επενδύσεις, εταιρείες του Καβαλιέρε οι οποίες βρίσκονταν στην ευρύτερη περιοχή του Μιλάνου», αποκάλυψε ο 54χρονος Μπρούσκα.

Ο Ιταλός κακοποιός, πάντως, απέκλεισε τυχόν άμεσες ή έμμεσες ευθύνες του Μπερλουσκόνι σε ό,τι αφορά το σχεδιασμό και την εκτέλεση των βομβιστικών επιθέσεων με τις οποίες, πριν δεκαεννέα χρόνια, η "Κόζα Νόστρα" προσπάθησε να αναγκάσει το ιταλικό κράτος, να ξεκινήσει "διαπραγμάτευση εφ όλης της ύλης" με εκπροσώπους της.