ΔΙΕΘΝΗ

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Πακιστάν

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2011, 08:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση στο Πακιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Δύοπεραστικοί έχασαν τη ζωή τους και 10 άλλοι, ανάμεσα στους οποίους δύο ξένοι, τραυματίσθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας την ώρα που διερχόταν ένα αυτοκίνητο σε κεντρική οδό της Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με τους Ταλιμπάν να αναλαμβάνουν την ευθύνη.
Δύοπεραστικοί έχασαν τη ζωή τους και 10 άλλοι, ανάμεσα στους οποίους δύο ξένοι, τραυματίσθηκαν σήμερα από την έκρηξη βόμβας την ώρα που διερχόταν ένα αυτοκίνητο σε κεντρική οδό της Πεσαβάρ, στο βορειοδυτικό Πακιστάν, με τους Ταλιμπάν να αναλαμβάνουν την ευθύνη. Εκπρόσωπος των πακιστανών Ταλιμπάν ανέλαβε την ευθύνη για τη σημερινή επίθεση. «Το διπλωματικό προσωπικό όλων των χωρών του ΝΑΤΟ είναι στόχος μας», δήλωσε τηλεφωνικά προς το πρακτορείο Reuters ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν Εχσανουλάχ Εχσάν. «Θα συνεχίσουμε τέτοιες επιθέσεις. Το Πακιστάν είναι ο πρώτος στόχος μας, η Αμερική ο δεύτερος», πρόσθεσε.

«Ήταν μία τηλεχειριζόμενη βόμβα, η οποία είχε τοποθετηθεί σε ένα Suzuki Alto, το οποίο βρισκόταν σταθμευμένο στην άκρη του δρόμου και εξερράγη τη στιγμή που περνούσε το προξενικό αυτοκίνητο», τόνισε ο τοπικός αξιωματούχος Ζαφάρ Αλί Σαχ.

Ο ίδιος τόνισε πως για την έκρηξη, η οποία συντάραξε όλη την περιοχή, χρησιμοποιήθηκαν 50 κιλά εκρηκτικών. Τζάμια έσπασαν και πολλοί τοίχοι κτηρίων ράγισαν.

Ο εκπρόσωπος του προξενείου Αλμπέρτο Ροντρίγκες τόνισε στο Γερμανικό Πρακτορείο πως δύο προξενικά αυτοκίνητα βρίσκονταν καθ’ οδόν προς το κτήριο του προξενείου, όταν ένα από αυτά επλήγη από «μία είδους έκρηξη», προσθέτοντας πως δύο Αμερικανοί που βρίσκονταν στο όχημα τραυματίσθηκαν ελαφρά και μεταφέρθηκαν άμεσα για να τους παρασχεθούν ιατρικές φροντίδες.

Το τηλεοπτικό δίκτυο Ντουνιά μετέδωσε πως την ευθύνη για την έκρηξη ανέλαβαν οι Ταλιμπάν, στην πρώτη τους επίθεση κατά αμερικανικού στόχου έπειτα από την εξόντωση του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν στις 2 Μαΐου.