ΔΙΕΘΝΗ

Μήνυση κατά του σερβικού κράτους κατέθεσαν η σύζυγος και ο γιος Μλάντιτς

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2011, 14:04 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Μήνυση κατά του σερβικού κράτους κατέθεσαν η σύζυγος και ο γιος Μλάντιτς
Facebook Twitter Whatsapp
Η σύζυγος και ο γιος του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντις, κατέθεσαν μήνυση κατά του σερβικού κράτους για την κατάσχεση χρηματικού ποσού σε συνάλλαγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου.
Η σύζυγος και ο γιος του καταζητούμενου για εγκλήματα πολέμου, πρώην στρατιωτικού διοικητή των Σέρβων της Βοσνίας, Ράτκο Μλάντις, κατέθεσαν μήνυση κατά του σερβικού κράτους για την κατάσχεση χρηματικού ποσού σε συνάλλαγμα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου. Η Μποσίλικα και ο Ντάρκο Μλάντιτς υπέβαλαν μήνυση, επειδή η ειδική εισαγγελία εγκλημάτων πολέμου και η αστυνομία, όπως υποστηρίζουν, κατέσχεσαν παράνομα το ποσό των 14.540 ευρώ, κατά την τελευταία έρευνα στο σπίτι του καταζητούμενου, στις 22 Φεβρουαρίου του 2010.

Ο συνήγορος της οικογένειας Μλάντιτς, Μίλος Σάλιτς, ανέφερε ότι τα χρήματα κατασχέθηκαν χωρίς καμιά νομική βάση και ότι ζητούν να τους επιστραφούν.

«Οι Μποσίλικα και Ντάρκο Μλάντιτς δεν διώκονται. Το κράτος έπρεπε να αποδείξει ότι τα χρήματα αυτά προορίζονταν για την υπόθαλψη του καταζητούμενου, κάτι που δεν ισχύει», ανέφερε.

Ο κ. Σάλιτς σημείωσε ότι δεν υπάρχει κανένα αποδεικτικό στοιχείο, ότι τα μέλη της οικογένειας του Ράτκο Μλάντιτς σκόπευαν να χρησιμοποιήσουν το χρηματικό ποσό σε παράνομες δραστηριότητες.

Η δίκη ορίστηκε για τις 23 Μαΐου.