ΔΙΕΘΝΗ

G8: Συναντήσεις Ομπάμα με Σαρκοζί, Καν και Μεντβέντεφ

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2011, 17:38 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
G8: Συναντήσεις Ομπάμα με Σαρκοζί, Καν και Μεντβέντεφ
Facebook Twitter Whatsapp
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα έχει χωριστά κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, στο περιθώριο της συνόδου της G8 που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα (26 και 27 Μαΐου) στο Παρίσι, ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα έχει χωριστά κατ' ιδίαν συναντήσεις με τους ομολόγους του της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί και της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ καθώς και με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, Ναότο Καν, στο περιθώριο της συνόδου της G8 που θα διεξαχθεί την ερχόμενη εβδομάδα (26 και 27 Μαΐου) στο Παρίσι, ανακοινώθηκε από το Λευκό Οίκο. Η "σημαντική" συνάντηση με το Ρώσο ομόλογό του θα στοχεύει "στην περαιτέρω βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών", ανέφερε ο Μπεν Ρόουντς αναπληρωτής σύμβουλος του προέδρου για θέματα εθνικής ασφάλειας.

Με το κ. Σαρκοζί ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει ειδικά την κατάσταση στη Λιβύη και στο Αφγανιστάν, ενώ με τον ιάπωνα πρωθυπουργό ο κ. Ομπάμα θα επικεντρώσει τη συζήτησή τους στις συνέπειες που είχε στη χώρα ο ισχυρός σεισμός και το τσουνάμι της 11ης Μαρτίου.