ΔΙΕΘΝΗ

Σομαλία: Αντάρτες κατηγορούνται ότι σκότωσαν 14 πολίτες

Δημοσίευση 20 Μαΐου 2011, 19:42 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σομαλία: Αντάρτες κατηγορούνται ότι σκότωσαν 14 πολίτες
Facebook Twitter Whatsapp
Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν 14 πολίτες ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως στην πολυσύχναστη αγορά Μπακαρά της πρωτεύουσας, ανέφεραν σήμερα εκπρόσωποι των ειρηνευτικών δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης που έχουν αναπτυχθεί στην σομαλική πρωτεύουσα.
Σομαλοί ισλαμιστές αντάρτες σκότωσαν 14 πολίτες ανοίγοντας πυρ αδιακρίτως στην πολυσύχναστη αγορά Μπακαρά της πρωτεύουσας, ανέφεραν σήμερα εκπρόσωποι των ειρηνευτικών δυνάμεων της Αφρικανικής Ένωσης που έχουν αναπτυχθεί στην σομαλική πρωτεύουσα. Σε επίθεση που έγινε στις 12 Μαΐου οι ειρηνευτικές δυνάμεις (Amisom) κατέλαβαν αρκετές στρατηγικές θέσεις των ανταρτών στα προάστια γύρω από τη Μπακαρά αρκετά κοντά στην αγορά ελέγχοντας εκ νέου την πόλη, που μέχρι πρότινος κατείχαν οι αντάρτες. Η Μπακαρά θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά οικονομικά κέντρα της χώρας.

«Οι νεκροί στην Μπακαρά είναι σαφώς ευθύνη των ανταρτών», ανέφερε εκπρόσωπος του δήμου του Μογκαντίσου. Από την πλευρά των ανταρτών, που ανήκουν στην ισλαμιστική οργάνωση αλ Σεμπάμπ, δεν υπάρχει προς το παρόν κάποια αντίδραση.