ΔΙΕΘΝΗ

Συρία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας

Δημοσίευση 21 Μαΐου 2011, 19:44 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συρία: Τουλάχιστον πέντε νεκροί από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας
Facebook Twitter Whatsapp
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που αποχωρούσε από ένα νεκροταφείο στη Χομς μετά την ταφή των 13 αντικυβερνητικών διαδηλωτών που έχασαν χθες τη ζωή τους, όπως δήλωσε ένας ακτιβιστής.
Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν σήμερα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας άνοιξαν πυρ εναντίον του πλήθους που αποχωρούσε από ένα νεκροταφείο στη Χομς μετά την ταφή των 13 αντικυβερνητικών διαδηλωτών που έχασαν χθες τη ζωή τους, όπως δήλωσε ένας ακτιβιστής. Σύμφωνα με αυτό τον ακτιβιστή δεκάδες χιλίαδες άνθρωποι συνόδευσαν τη νεκρώσιμη πομπή που κατέληξε στο μεγάλο τζαμί της Χομς, μία από τις εστίες του κινήματος αμφισβήτησης του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ.

Οι δυνάμεις ασφαλείας άνοιξαν πυρ την ώρα που το πλήθος απομακρυνόταν από το νεκροταφείο. "Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν από τα πυρά των δυνάμεων ασφαλείας", δήλωσε ο ακτιβιστής, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομαστεί.

Σαράντα τέσσερις άνθρωποι έχασαν χθες τη ζωή τους σε όλη τη Συρία στη διάρκεια αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.