ΔΙΕΘΝΗ

Βέβαιος για την απαλλαγή του Στρος Καν δηλώνει ο δικηγόρος του

Δημοσίευση 22 Μαΐου 2011, 18:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Βέβαιος για την απαλλαγή του Στρος Καν δηλώνει ο δικηγόρος του
Facebook Twitter Whatsapp

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα δηλώσει «αθώος» για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, δήλωσε σήμερα σε ισραηλινή εφημερίδα ο δικηγόρος του, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα αθωωθεί.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν θα δηλώσει «αθώος» για τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, δήλωσε σήμερα σε ισραηλινή εφημερίδα ο δικηγόρος του, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι ο πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου θα αθωωθεί. «Θα δηλώσει αθώος και στο τέλος θα απαλλαγεί των κατηγοριών», είπε στην Haaretz ο δικηγόρος Μπέντζαμιν Μπράφμαν στην πρώτη του συνέντευξη, όπως επισημαίνει η εφημερίδα, από τότε που συνελήφθη ο πελάτης του σε ξενοδοχείο της Νέας Υόρκης κατηγορούμενος για σεξουαλική επίθεση σε καμαριέρα.

Ο Μπράφμαν, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ, δήλωσε βέβαιος ότι ο Στρος-Καν είναι έτοιμος για έναν μακρύ αγώνα.

Όπως είπε ο ίδιος, ο πελάτης του αντιμετωπίζει την υπόθεση, αλλά ενοχλείται που κατηγορείται για κάτι που δεν έκανε.

Ο Μπράφμαν, ο οποίος αναμένεται να επιστρέψει στη Νέα Υόρκη απόψε το βράδυ, αρνήθηκε να συζητήσει λεπτομέρειες για την υπόθεση, αλλά έδειξε "ενοχλημένος" από τα δημοσιεύματα του γαλλικού Τύπου ότι ο πελάτης του φέρεται ότι έχει εξάρτηση από το σεξ, έγραψε η εφημερίδα.

«Εάν ο Στρος-Καν δεν ήταν ξένος και διάσημος, το δικαστήριο δεν θα επιδίκαζε τόσο μεγάλη εγγύηση για την αποφυλάκισή του», είπε ο Μπράφμαν.

Πράσινο φως από τη Γαλλία

Στο μεταξύ, ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κλοντ Γκεάν, δήλωσε ότι η Γαλλία θα δεχόταν ένα αίτημα να εκτίσει την ποινή του εκεί ο Στρος-Καν σε περίπτωση καταδίκης του.

«Είναι προφανές ότι αν ο DSK καταδικαζόταν και ζητούσε να έρθει στη Γαλλία, η γαλλική κυβέρνηση θα στήριζε το αίτημά του», δήλωσε σήμερα ο Γκεάν στον ραδιοφωνικό σταθμό Europe 1 και στην εφημερίδα Le Parisien.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, με βάση συμφωνία μεταξύ της Γαλλίας και των ΗΠΑ ένας Γάλλος υπήκοος, ο οποίος καταδικάζεται, μπορεί να ζητήσει να εκτίσει την ποινή του στη Γαλλία.

Την ίδια ώρα, ομάδα φεμινιστικών οργανώσεων θα πραγματοποιήσει διαδήλωση στο Παρίσι για να διαμαρτυρηθεί για "τα μισογυνιστικά σχόλια που έκαναν δημόσια πρόσωπα" σε σχέση με το σκάνδαλο.

Αναφέρει ως παράδειγμα σχόλια του πρώην υπουργού Πολιτισμού, Ζαν Λανγκ, και ανώτατου στελέχους του Σοσιαλιστικού Κόμματος του Στρος-Καν, ο οποίος σε τηλεοπτική του συνέντευξη επιχείρησε να υποβαθμίσει τις διαστάσεις του σκανδάλου λέγοντας: «Κανένας δεν πέθανε».