ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: 89 οι νεκροί από φονικό ανεμοστρόβιλο (vid)

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2011, 08:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
ΗΠΑ: 89 οι νεκροί από φονικό ανεμοστρόβιλο (vid)
Facebook Twitter Whatsapp
Ισχυρός ανεμοστρόβιλος ήταν η αιτία για να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 89 άνθρωποι στην πόλη Τζόπλιν στο νοτιοδυτικό Μισούρι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.
Ισχυρός ανεμοστρόβιλος ήταν η αιτία για να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 89 άνθρωποι στην πόλη Τζόπλιν στο νοτιοδυτικό Μισούρι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό. Η πόλη Τζόπλιν απέχει μερικά χιλιόμετρα από τις πολιτείες του Κάνσας και της Οκλαχόμα και σύμφωνα με την εφημερίδα Springfield News-Leader ήταν εκείνη που επλήγη περισσότερο.

Σύμφωνα με τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα, πολλά σπίτια και το νοσοκομείο της πόλης έχουν υποστεί πολύ σοβαρές ζημιές ή έχουν καταστραφεί.Άλλος ανεμοστρόβιλος έπληξε τις βόρειες περιοχές της Μινεάπολης, προκαλώντας το θάνατο ενός ανθρώπου και τον τραυματισμό 18 άλλων, ενώ οι ζημιές σε κατοικίες είναι σημαντικές.

Εξαιτίας των καταιγίδων, 22.000 σπίτια και γραφεία έμειναν χθες Κυριακή χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.

Στο βόρειο Κάνσας, ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και 200 κτίρια υπέστησαν ζημιές. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν 16 κομητείες.

Από τις αρχές Μαΐου, οι ισχυρότεροι ανεμοστρόβιλοι εδώ και έναν αιώνα έπληξαν τις νοτιοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περισσότεροι από 300 άνθρωποι.