ΔΙΕΘΝΗ

"Θρίλερ" για την τύχη του ηγέτη των Ταλιμπάν (vid)

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2011, 09:10 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
"Θρίλερ" για την τύχη του ηγέτη των Ταλιμπάν (vid)
Facebook Twitter Whatsapp
Ο αρχηγός των Ταλιμπάν, μουλάς Μοχάμαντ Ομάρ σκοτώθηκε στο Πακιστάν, σύμφωνα με την τηλεόραση του Αφγανιστάν, με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν να διαψεύδει το γεγονός και τις πακιστανικές αρχές ασφαλείας να μην μπορούν να το επιβεβαιώσουν.
Ο αρχηγός των Ταλιμπάν, μουλάς Μοχάμαντ Ομάρ σκοτώθηκε στο Πακιστάν, σύμφωνα με την τηλεόραση του Αφγανιστάν, με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν να διαψεύδει το γεγονός και τις πακιστανικές αρχές ασφαλείας να μην μπορούν να το επιβεβαιώσουν. Ανώτατος αξιωματικός των πακιστανικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε σήμερα ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο σκοτώθηκε ο πνευματικός ηγέτης των Ταλιμπάν μουλάς Ομάρ.«Διενεργείται έρευνα», δήλωσε ο αξιωματικός που ζήτησε να μην κατονομαστεί. «Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω».

Εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, σύμφωνα με το Reuters ανέφερε ότι ο μουλάς Ομάρ είναι ζωντανός. «Βρίσκεται στο Αφγανιστάν σώος και ασφαλής», είπε ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχίντ τηλεφωνικά από άγνωστη τοποθεσία. «Διαψεύδουμε αυτά τα αβάσιμα δημοσιεύματα ότι σκοτώθηκε ο Μουλάς Μοχάμαντ Ομάρ».

Το αφγανικό τηλεοπτικό δίκτυο TOLO μετέδωσε νωρίς σήμερα ότι ο μουλάς Ομάρ σκοτώθηκε στο Πακιστάν, ενώ κατευθυνόταν από την Κουέτα προς το Βόρειο Ουαζιριστάν.