ΔΙΕΘΝΗ

Δεκάδες τραυματίες σε βίαιες συγκρούσεις στην Υεμένη

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2011, 16:22 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Δεκάδες τραυματίες σε βίαιες συγκρούσεις στην Υεμένη
Facebook Twitter Whatsapp
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στη Σαναά σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών ενός ηγέτη φυλής που συσπειρώθηκε με το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας και αυτόπτες μάρτυρες.
Πολλοί άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στη Σαναά σε βίαιες συγκρούσεις μεταξύ της αστυνομίας και υποστηρικτών ενός ηγέτη φυλής που συσπειρώθηκε με το κίνημα αμφισβήτησης του καθεστώτος του προέδρου Άλι Αμπντάλα Σάλεχ, σύμφωνα με πηγές της ασφάλειας και αυτόπτες μάρτυρες. Βίαιες ανταλλαγές πυρών μεταξύ των δύο πλευρών σημειώνονται γύρω από την κατοικία του σεΐχη Σάντεκ αλ Άχμαρ, του σημαντικότερου ηγέτη φυλής στην Υεμένη, το οποίο βρίσκεται σε συνοικία στο βόρειο τμήμα της Σαναά, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Tα επεισόδια ξέσπασαν σήμερα το απόγευμα όταν οι δυνάμεις ασφαλείας προσπάθησαν να αναπτυχθούν γύρω από την κατοικία του Άχμαρ, προκαλώντας την αντίδραση οπλισμένων ανδρών του σεΐχη, οι οποίοι προσπάθησαν να εμποδίσουν την ανάπτυξή τους, δήλωσαν πηγές προσκείμενες στον ηγέτη φυλής.

Αστυνομική πηγή δήλωσε ωστόσο ότι οι δυνάμεις της τάξης επενέβησαν όταν οι άνδρες του σεΐχη επιτέθηκαν σε σχολείο της συνοικίας.

Η κυκλοφορία έχει σταματήσει σε όλους τους δρόμους που οδηγούν στη συνοικία όπου σημειώνονται τα επεισόδια, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Τα επεισόδια αυτά ξέσπασαν την επομένη της αποτυχίας της μεσολαβητικής προσπάθειας του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου για την επίλυση της πολιτικής κρίσης στην Υεμένη, μετά την άρνηση του προέδρου Σάλεχ να υπογράψει τη συμφωνία για μια μεταβίβαση της εξουσίας που προέβλεπε την αποχώρησή του.