ΔΙΕΘΝΗ

Ζητούν να φύγει ο Μουμπάρακ από το Σαρμ Ελ Σέιχ, γιατί...απωθεί τους τουρίστες

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2011, 20:34 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ζητούν να φύγει ο Μουμπάρακ από το Σαρμ Ελ Σέιχ, γιατί...απωθεί τους τουρίστες
Facebook Twitter Whatsapp
Τουριστικοί παράγοντες ζήτησαν από την κυβέρνηση να απομακρύνει από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ όπου ακόμη νοσηλεύεται τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ διότι - όπως υποστηρίζουν - επιδρά αρνητικά στον τουρισμό της περιοχής. Αποκαρδιωτικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για τον τουρισμό σε όλη την χώρα τους τελευταίους τρεις μήνες.
Τουριστικοί παράγοντες ζήτησαν από την κυβέρνηση να απομακρύνει από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ όπου ακόμη νοσηλεύεται τον πρώην πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ διότι - όπως υποστηρίζουν - επιδρά αρνητικά στον τουρισμό της περιοχής. Αποκαρδιωτικά χαρακτηρίζονται τα στοιχεία για τον τουρισμό σε όλη την χώρα τους τελευταίους τρεις μήνες. Να απομακρυνθεί ο Χόσνι Μουμπάρακ από το θέρετρο Σαρμ Ελ Σέιχ ζήτησαν τουριστικοί παράγοντες, διότι - όπως υποστηρίζουν και γράφει ο αιγυπτιακός Τύπος - η παραμονή του έκπτωτου αιγυπτίου προέδρου στην παραθαλάσσια αυτή πόλη έχει μειώσει αισθητά τον τουρισμό της περιοχής. Μάλιστα, επιμένουν ότι παρά την μείωση του τουρισμού σε όλη την Χώρα του Νείλου, οι αρνητικές επιδράσεις από τις εξελίξεις των τελευταίων μηνών στο ειδυλλιακό Σαρμ Ελ Σέιχ είναι μικρότερες για το "ακριβώς απέναντι" παραθαλάσσιο θέρετρο της Ερυθράς Θάλασσας, την Ουργκάντα ή "Γκαρντά" όπως την λένε οι ντόπιοι.

    Σύμφωνα με τον τοπικό τύπο, ο επικεφαλής της Επιτροπής Τουρισμού του Αιγυπτιακού Επιχειρηματικού Οργανισμού, Άχμεντ Μπαλμπάα, επιβεβαίωσε ότι ο φορέας του οποίου ηγείται θα προβεί σε επίσημο αίτημα προς τον Αιγύπτιο Πρωθυπουργό και το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, ζητώντας την μετακίνηση του Χόσνι Μουμπάρακ από το Σαρμ Ελ Σέιχ, λόγω της επίπτωσης της παρουσίας του στον τουρισμό στο διάσημο αυτό θέρετρο της Αιγύπτου.

    Ο κ. Μπαλμπάα επισημαίνει τα παράπονα των ξενοδοχειακών συγκροτημάτων που πλήττονται από την μείωση της τουριστικής κίνησης, που στην συγκεκριμένη πόλη επιβαρύνονται ακόμη περισσότερο από διαδηλώσεις που γίνονται εναντίον του έκπτωτου προέδρου εμπρός από το νοσοκομείο όπου συνεχίζει να νοσηλεύεται ή κοντά από αυτό.

    Ο Άχμεντ Μπαλμπάα υποθέτει ότι ο Μουμπάρακ θα μπορούσε να μεταφερθεί σε ένα άλλο ασφαλές νοσοκομείο της χώρας κάπου αλλού, έτσι ώστε να σταματήσουν να διαμαρτύρονται οι τουριστικές εταιρείες της περιοχής.