ΔΙΕΘΝΗ

Κλίντον: Το καθεστώς Ασάντ να σταματήσει τις δολοφονίες

Δημοσίευση 23 Μαΐου 2011, 21:57 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Κλίντον: Το καθεστώς Ασάντ να σταματήσει τις δολοφονίες
Facebook Twitter Whatsapp
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον κάλεσε, σήμερα από το Λονδίνο, το καθεστώς Ασαντ, "να σταματήσει τις δολοφονίες διαδηλωτών" υπέρ της Δημοκρατίας, την ώρα που, όπως πρόσθεσε, "σχεδόν χίλιοι διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους" από τα πυρά των συριακών δυνάμεων ασφάλειας.
Η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Χίλαρι Κλίντον κάλεσε, σήμερα από το Λονδίνο, το καθεστώς Ασαντ, "να σταματήσει τις δολοφονίες διαδηλωτών" υπέρ της Δημοκρατίας, την ώρα που, όπως πρόσθεσε, "σχεδόν χίλιοι διαδηλωτές έχουν χάσει τη ζωή τους" από τα πυρά των συριακών δυνάμεων ασφάλειας. "Αυτή η ωμότητα θα πρέπει να σταματήσει, θα πρέπει να τιμηθούν οι νόμιμες φιλοδοξίες του συριακού λαού", ανέφερε η Χίλαρι Κλίντον, στο τέλος των συνομιλιών που είχε στο Φόρεϊν Οφις με τον Βρετανό ομόλογό της, Ουΐλιαμ Χέιγκ.

"Ο υπουργός των Εξωτερικών Χέϊγκ κι εγώ είμαστε απολύτως σύμφωνοι να στείλουμε το μήνυμά μας στην κυβέρνηση του προέδρου Ασαντ", πρόσθεσε η κυρία Κλίντον.

"Σταματήστε τις δολοφονίες, τους ξυλοδαρμούς και τις συλλήψεις, απελευθερώστε όλους τους φυλακισμένους και κρατούμενους για πολιτικό λόγο. Ξεκινήστε να ανταποκρίνεστε στα αιτήματα, που σάς έχουν γνωστοποιηθεί, για μία διαδικασία αξιόπιστης, όσο και περιεκτικής δημοκρατικής αλλαγής", δήλωσε καταλήγοντας η επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.