ΔΙΕΘΝΗ

Νέα Υόρκη: Κομμένο το τσιγάρο σε πάρκα και παραλίες

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2011, 09:50 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Νέα Υόρκη: Κομμένο το τσιγάρο σε πάρκα και παραλίες
Facebook Twitter Whatsapp
Την ώρα που στην Ελλάδα δεν έχει απαγορευθεί το κάπνισμα ούτε καν στους δημόσιους κλειστούς χώρους, αντικαπνιστικός νόμος τέθηκε σε ισχύ σε πάρκα και σε παραλίες στη Νέα Υόρκη, μία εβδομάδα πριν από την αναμενόμενη έλευση των λουόμενων στις παραλίες και στα θεματικά πάρκα της Νήσου Κόνι στο Μπρούκλιν.
Την ώρα που στην Ελλάδα δεν έχει απαγορευθεί το κάπνισμα ούτε καν στους δημόσιους κλειστούς χώρους, αντικαπνιστικός νόμος τέθηκε σε ισχύ σε πάρκα και σε παραλίες στη Νέα Υόρκη, μία εβδομάδα πριν από την αναμενόμενη έλευση των λουόμενων στις παραλίες και στα θεματικά πάρκα της Νήσου Κόνι στο Μπρούκλιν. Κατά την Ημέρα Μνήμης, την επόμενη εβδομάδα, που είναι εθνική εορτή, οι παραλίες θα είναι ανοιχτές για τους ενδιαφερόμενους που όμως θα πρέπει να μην ανάβουν τσιγάρο.

Η Νέα Υόρκη έχει ήδη απαγορεύσει το κάπνισμα σε εστιατόρια, κυβερνητικά κτίρια και στους περισσότερους δημόσιους χώρους όπως τα μουσεία και οι κινηματογράφοι.

Η επέκταση της απαγόρευσης αφορά το τεράστιο Σέντραλ Παρκ, αγαπημένο τόπο για εκατομμύρια κατοίκους του Μανχάταν.

Οι παραβάτες θα τιμωρούνται με πρόστιμο 50 δολάρια αν συλλαμβάνονται να καπνίζουν από έναν από τους 200 αστυνομικούς που θα περιπολούν στα πάρκα της πόλης αυτής των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων.