ΔΙΕΘΝΗ

Σουδάν: Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη Αμπιέι, λέει ο ΟΗΕ

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2011, 14:51 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Σουδάν: Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη Αμπιέι, λέει ο ΟΗΕ
Facebook Twitter Whatsapp
Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την επαρχία Αμπιέι του Σουδάν και έχουν προσφύγει στο Αγκόκ στο νότο, μετά την κατάληψη της περιοχής από την διαφιλονικούμενη περιοχή, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σήμερα.
Τουλάχιστον 20.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την επαρχία Αμπιέι του Σουδάν και έχουν προσφύγει στο Αγκόκ στο νότο, μετά την κατάληψη της περιοχής από την διαφιλονικούμενη περιοχή, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών σήμερα. «Δε γνωρίζουμε τους ακριβείς αριθμούς...Περίπου 20.000 είναι στο Αγκόκ», δήλωσε η εκπρόσωπος του ΟΗΕ Χούα Τζιανγκ, προσθέτοντας ότι μια ομάδα του οργανισμού έχει σταλεί να εκτιμήσει την κατάσταση.

 Δυνάμεις του Βόρειου Σουδάν κατέλαβαν την πόλη Αμπιέι, στην διαφιλονικούμενη περιοχή της μεθορίου με το Νότιο Σουδάν, το Σαββατοκύριακο. Η Αγκόκ βρίσκεται στο Νότιο Σουδάν, το οποίο αναμένεται να ανεξαρτητοποιηθεί την 9η Ιουλίου.

 Ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης στο Χαρτούμ Αμπντελραχίμ Μοχάμεντ Χουσέιν υποστήριξε νωρίτερα σήμερα ότι η Αμπιέι «είναι πόλη του Βόρειου Σουδάν».