ΔΙΕΘΝΗ

Τυνησία: Εκλογές κανονικά στις 24 Ιουλίου

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2011, 17:58 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Τυνησία: Εκλογές κανονικά στις 24 Ιουλίου
Facebook Twitter Whatsapp
Η μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας αποφάσισε να μην μεταθέσει την ημερομηνία των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Ιουλίου, παρά την πρόταση της εκλογικής επιτροπής να αναβληθούν μέχρι τον Οκτώβριο για τεχνικούς λόγους.
Η μεταβατική κυβέρνηση της Τυνησίας αποφάσισε να μην μεταθέσει την ημερομηνία των εκλογών που είναι προγραμματισμένες για τις 24 Ιουλίου, παρά την πρόταση της εκλογικής επιτροπής να αναβληθούν μέχρι τον Οκτώβριο για τεχνικούς λόγους. "Το υπουργικό συμβούλιο συζήτησε εκτενώς την πρόταση της εκλογικής επιτροπής και αποφάσισε να σεβαστεί την ημερομηνία που είχαν ορίσει η κυβέρνηση και ο πρόεδρος, δηλαδή οι εκλογές να διεξαχθούν στις 24 Ιουλίου", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Τάιμπ Μπακούς.

"Η εκλογική επιτροπή πρότεινε την αναβολή χωρίς να την έχει συζητήσει με την κυβέρνηση", υπογράμμισε. Γι' αυτό το λόγο "η κυβέρνηση αποφάσισε να διατηρήσει την ημερομηνία της 24ης Ιουλίου, ενώ δεσμεύθηκε ότι θα προσφέρει στην εκλογική επιτροπή όλα τα μέσα για να διοργανώσει τις εκλογές", υπογράμμισε ο Μπακούς.

Ο πρόεδρος της ανεξάρτητης εκλογικής επιτροπής της Τυνησίας Καμέλ Ζαντούμπι είχε προτείνει την Κυριακή να αναβληθούν οι εκλογές για τις 16 Οκτωβρίου, επικαλούμενος τεχνικούς λόγους.