ΔΙΕΘΝΗ

Συνετρίβη γαλλικό μαχητικό στο δυτικό Αφγανιστάν

Δημοσίευση 24 Μαΐου 2011, 17:40 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Συνετρίβη γαλλικό μαχητικό στο δυτικό Αφγανιστάν
Facebook Twitter Whatsapp
Γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στο δυτικό Αφγανιστάν λόγω τεχνικού προβλήματος, όμως και οι δύο κυβερνήτες του κατόρθωσαν να εκτιναχθούν έγκαιρα από το πιλοτήριο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού.
Γαλλικό μαχητικό αεροσκάφος συνετρίβη σήμερα στο δυτικό Αφγανιστάν λόγω τεχνικού προβλήματος, όμως και οι δύο κυβερνήτες του κατόρθωσαν να εκτιναχθούν έγκαιρα από το πιλοτήριο, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του στρατού. Το αεροσκάφος τύπου Μιράζ συνετρίβη λόγω προβλήματος στον κινητήρα του, δήλωσε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως ήταν το πρώτο γαλλικό στρατιωτικό αεροσκάφος που κατέπεσε στο Αφγανιστάν από την έναρξη των επιχειρήσεων στη χώρα αυτή το 2001.

«Το ατύχημα δεν οφειλόταν σε εχθρικά πυρά, αλλά μάλλον σε πρόβλημα του κινητήρα», δήλωσε η ίδια πηγή.

Στο μεταξύ ένδεκα Αφγανοί οικοδόμοι βρήκαν τον θάνατο από έκρηξη βόμβας, η οποία είχε τοποθετηθεί στην άκρη ενός δρόμου στην νότια επαρχία Κανταχάρ, με αποτέλεσμα να πληγεί το φορτηγό τους.

Η έκρηξη σημειώθηκε στην περιφέρεια Παντζουάγι την ώρα που η ομάδα των οικοδόμων βρισκόταν καθ’ οδόν προς την εργασία τους, τόνισε ο ανώτατος αξιωματικός της τοπικής αστυνομίας Σερ Σαχ Γιουσίφζαϊ.

«Οι συχνές, αδιάκριτες και ωμές επιθέσεις, που εξοντώνουν αθώους Αφγανούς αποτελούν δείγμα της απέλπιδας προσπάθειας των ανταρτών», τόνισε ο υποναύαρχος Βικ Μπεκ, εκπρόσωπος Τύπου του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν.

Ο πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε πως οι δράστες διέπραξαν ένα «μέγιστο έγκλημα» σκοτώνοντας αθώους εργάτες που προσπαθούσαν να βγάλουν το ψωμί τους. Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη για την επίθεση.