ΔΙΕΘΝΗ

Στην Κίνα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2011, 09:56 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Στην Κίνα ο Βορειοκορεάτης ηγέτης
Facebook Twitter Whatsapp
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ιλ έφτασε σήμερα στο Πεκίνο, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Κίνα, με στόχο να λάβει οικονομική βοήθεια και να συζητήσει ιδέες ανάπτυξης της χώρας του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο της Νότιας Κορέας Yonhap.
Ο βορειοκορεάτης ηγέτης Κιμ Γιονγκ-Ιλ έφτασε σήμερα στο Πεκίνο, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Κίνα, με στόχο να λάβει οικονομική βοήθεια και να συζητήσει ιδέες ανάπτυξης της χώρας του, όπως μετέδωσε το πρακτορείο της Νότιας Κορέας Yonhap. Ο Κιμ έφτασε στην κινεζική πρωτεύουσα σήμερα το πρωί με το ειδικά διαφορφωμένο τρένο του, διευκρίνισε το πρακτορείο. Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας αναμένεται να συναντηθεί με τον κινέζο πρόεδρο Χου Ζιντάο.

Ούτε η Βόρεια Κορέα, ούτε η Κίνα έχουν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει αυτές τις πληροφορίες.

Αυτή είναι η τρίτη επίσκεψη του Κιμ στην Κίνα μέσα σε λίγο περισσότερο από έναν χρόνο.

Καθώς η Βόρεια Κορέα έχει σχεδόν αποκοπεί από τον υπόλοιπο κόσμο, η Πιονγιάνγκ έχει αναγκαστεί να βασίζεται ολοένα και περισσότερο στο Πεκίνο για οικονονική και διπλωματική υποστήριξη.

Ο Κιμ έφτασε στην Κίνα την Παρασκευή και μετέβη αρχικά στα βορειοανατολικά της χώρας, ενώ η επίσκεψή του, όπως πάντα, καλύπτεται από άκρα μυστικότητα.