ΔΙΕΘΝΗ

Πλημμυρισμένα από τον Ιανουάριο τα ορυχεία στην Αυστραλία

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2011, 10:08 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Πλημμυρισμένα από τον Ιανουάριο τα ορυχεία στην Αυστραλία
Facebook Twitter Whatsapp
Σε μικρές λίμνες έχουν μετατραπεί τα ορυχεία του Κούινσλαντ μετά τις μεγάλες πλημμύρες, που έπληξαν την πολιτεία τον περασμένο Ιανουάριο.
Σε μικρές λίμνες έχουν μετατραπεί τα ορυχεία του Κούινσλαντ μετά τις μεγάλες πλημμύρες, που έπληξαν την πολιτεία τον περασμένο Ιανουάριο. Παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες, το νερό που υπάρχει ακόμα σε πολλά από αυτά, ισοδυναμεί με την ποσότητα του νερού του λιμανιού του Σίδνεϊ.

Ήδη, οι μεγάλες εταιρίες εξόρυξης κάρβουνου, όπως η BHP Billiton και η Rio Tinto έχουν ξοδέψει μέχρι σήμερα δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για να αντλήσουν το νερό από ορισμένα ορυχεία και να μπορέσουν να συνεχίσουν την εξόρυξη. Κατόπιν συνεννόησης με την κυβέρνηση της Πολιτείας, το νερό που αντλούν από τα πλημμυρισμένα ορυχεία το διοχετεύουν στα ποτάμια της περιοχής.

Το Συμβούλιο Ορυχείων του Κούινσλαντ κάλεσε την κυβέρνηση να χαλαρώσει τις οικολογικές αισθησίες της και να επιτρέψει να διοχετευθεί περισσότερο νερό στα ποτάμια, γιατί όπως υποστηρίζει, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα υπάρξουν καινούργιες μεγάλες πλημμύρες το ερχόμενο καλοκαίρι.

Παρ’ όλα αυτά ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Ορυχείων του Κούινσλαντ, Michael Roche, δήλωσε ότι η άντληση νερού καθυστερεί και σε περίπτωση που υπάρξουν το καλοκαίρι και άλλες πλημμύρες, ορισμένα ορυχεία θα καταστούν μη λειτουργικά για πάρα πολύ καιρό με αποτέλεσμα να χαθούν πολλά έσοδα και για την κυβέρνηση και για τις εταιρίες εκμετάλλευσης των ορυχείων.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι για να καταφέρουν οι εταιρίες να θέσουν σε λειτουργία ορισμένα ορυχεία αναγκάζονται να μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες νερού σε παραπλήσια ορυχεία.