ΔΙΕΘΝΗ

Ο επικεφαλής της λιβανικής Χεζμπολάχ καλεί τους Σύρους σε προστασία του καθεστώτος

Δημοσίευση 25 Μαΐου 2011, 19:00 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ο επικεφαλής της λιβανικής Χεζμπολάχ καλεί τους Σύρους σε προστασία του καθεστώτος
Facebook Twitter Whatsapp
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα, σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ κάλεσε σήμερα τους Σύρους "να προστατεύσουν το καθεστώς τους" καθώς η χώρα συγκλονίζεται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις οι οποίες διαρκούν δύο μήνες.
Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Χάσαν Νασράλα, σύμμαχος του σύρου προέδρου Μπασάρ Αλ Άσαντ κάλεσε σήμερα τους Σύρους "να προστατεύσουν το καθεστώς τους" καθώς η χώρα συγκλονίζεται από τις λαϊκές κινητοποιήσεις οι οποίες διαρκούν δύο μήνες. "Καλούμε τους Σύρους να προστατέψουν το χώρα τους και το υπάρχον καθεστώς και να δώσουν την δυνατότητα στη συριακή κυβέρνηση, συνεργαζόμενη με όλη την κοινωνία, να εφαρμόσει τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις", δήλωσε ο Νασράλα.

Η διαφορά, κατά τον ίδιο, μεταξύ της Συρίας και των άλλων αραβικών χωρών όπου σημειώνονται λαϊκές εξεγέρσεις είναι ότι τα άλλα καθεστώτα, όπως είναι το Μπαχρέιν, δεν είναι πεπεισμένα για την αναγκαιότητα μεταρρυθμίσεων ενώ "ο πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις που τις θεωρεί σοβαρές και είναι έτοιμος να κάνει μεγάλα βήματα προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά εν ηρεμία, με υπομονή και υπευθυνότητα" ανέφερε ο σιίτης ηγέτης της Χεζμπολάχ.

Καταλήγοντας ο κ. Νασράλα κάλεσε το Λίβανο "να αρνηθεί να εφαρμόσει οποιεσδήποτε κυρώσεις έχουν αποφασίσει και ενδέχεται να αποφασίσουν στο μέλλον οι ΗΠΑ και η Δύση κατά της Συρίας".