ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη (Vid)

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2011, 09:54 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ισχυρή έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη (Vid)
Facebook Twitter Whatsapp
Ισχυρή έκρηξη βόμβας, η οποία ήταν τοποθετημένη σε ποδήλατο, σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, κοντά σε στάση λεωφορείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον επτά άνθρωποι.
Ισχυρή έκρηξη βόμβας, η οποία ήταν τοποθετημένη σε ποδήλατο, σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη, κοντά σε στάση λεωφορείου, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τουλάχιστον επτά άνθρωποι. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο NTV, η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στη στάση λεωφορείου της Ετιρέλ, μίας ακριβής συνοικίας κυρίως με κατοικίες και καταστήματα, πλησίον του επιχειρηματικού κέντρου της Κωνσταντινούπολης.

Πάντως, το CNN Turk επικαλούμενο τον περιφερειακό διοικητή Υγείας της Κωνσταντινούπολης, μετέδωσε ότι από τους επτά τραυματίες οι δύο είναι σοβαρά, σε αντίθεση, με τον επικεφαλής της αστυνομίας της Κωνσταντινούπολης, Χουσεΐν Καπκίν, ο οποίος είπε στους δημοσιογράφους ότι κανένας από τους τραυματίες δεν νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Τα τηλεοπτικά δίκτυα πρόβαλαν πλάνα που δείχνουν μία νεαρή γυναίκα να μεταφέρεται με φορείο στο ασθενοφόρο έχοντας στο πρόσωπό της μάσκα οξυγόνου.

Σύμφωνα με κάτοικο της περιοχής, η έκρηξη σημειώθηκε σε ώρα αιχμής, περίπου στις 9 π.μ (τοπική ώρα).

Στις 12 Ιουνίου είναι προγραμματισμένο να διεξαχθούν κοινοβουλευτικές εκλογές στην Τουρκία. Οι αρχές ασφαλείας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού καθώς παρατηρείται έκρηξη στις δραστηριότητες των ενόπλων ομάδων τις τελευταίες εβδομάδες, η οποία συνδέεται με το κίνημα των κούρδων αυτονομιστών.

«Στόχος της επίθεσης είναι να εμποδίσουν την Τουρκία από το να διαχειριστεί θέματα όπως η δημοκρατία, οι εκλογές, ένα νέο Σύνταγμα» δήλωσε ο Σουάτ Κιλίτς, βουλευτής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚ. «Τρομοκρατικές οργανώσεις πραγματοποιούν τέτοιες επιθέσεις πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση» πρόσθεσε ο ίδιος και σχολίασε ότι«η επίθεση στοχεύει στο να εμποδίσει το ΑΚΡ από το να εξασφαλίσει αρκετές έδρες ώστε να τροποποιήσει το Σύνταγμα».