ΔΙΕΘΝΗ

Γεωργία: Δύο νεκροί σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2011, 10:53 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Γεωργία: Δύο νεκροί σε διαδήλωση της αντιπολίτευσης
Facebook Twitter Whatsapp
Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυση διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στο Τμπιλίσι της Γεωργίας που ζητούν εδώ και πέντε ημέρες την αποπομπή από την εξουσία του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, αναφέρει νεώτερη ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί από το γεωργιανό υπουργείο Εσωτερικών.
Δυο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επέμβαση της αστυνομίας για τη διάλυση διαδηλωτών της αντιπολίτευσης στο Τμπιλίσι της Γεωργίας που ζητούν εδώ και πέντε ημέρες την αποπομπή από την εξουσία του προέδρου Μιχαήλ Σαακασβίλι, αναφέρει νεώτερη ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα το πρωί από το γεωργιανό υπουργείο Εσωτερικών. Ειδικές αστυνομικές δυνάμεις για την καταστολή των ταραχών που επενέβησαν τη νύχτα, χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, υδραντλίες και σφαίρες από καουτσούκ για να διαλύσουν τους διαδηλωτές.

Ενας αστυνομικός και ένας πρώην αξιωματικός της αστυνομίας σκοτώθηκαν όταν αυτοκίνητο στο οποίο επέβαινε ένας από τους διοργανωτές της διαδήλωσης έπεσε πάνω τους.

«Συνολικά 37 άνθρωποι, 28 διαδηλωτές και εννέα αστυνομικοί νοσηλεύονται», δήλωσε η εκπρόσωπος του υπουργείου Σότα Ουτιασβίλι.

 Περίπου 5.000 άνθρωποι διαδήλωσαν χθες, για πέμπτη συνεχή ημέρα, μπροστά από το γεωργιανό Κοινοβούλιο, ζητώντας την παραίτηση του προέδρου Σαακασβίλι.Οι διαδηλωτές έχουν απειλήσει να εμποδίσουν την προγραμματισμένη για σήμερα στρατιωτική παρέλαση με την ευκαιρία του εορτασμού της ημέρας της Ανεξαρτησίας.

Περίπου 300 διαδηλωτές παρέμειναν στην περιοχή χθες το βράδυ. Οι αρχές είχαν προειδοποιήσει ότι ότι δεν θα επέτρεπαν την πραγματοποίηση διαδήλωσης μετά τα μεσάνυχτα.