ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Εκκενώθηκε περιοχή κοντά σε φλεγόμενη αποθήκη πυρομαχικών

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2011, 13:09 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Ρωσία: Εκκενώθηκε περιοχή κοντά σε φλεγόμενη αποθήκη πυρομαχικών
Facebook Twitter Whatsapp
Οι ρωσικές αρχές άρχισαν σήμερα να απομακρύνουν χιλιάδες κατοίκους από περιοχή που βρίσκεται κοντά σε φλεγόμενη αποθήκη πυρομαχικών στο Μπασκορτοστάν της κεντρικής Ρωσίας, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους και σωστικά συνεργεία.
Οι ρωσικές αρχές άρχισαν σήμερα να απομακρύνουν χιλιάδες κατοίκους από περιοχή που βρίσκεται κοντά σε φλεγόμενη αποθήκη πυρομαχικών στο Μπασκορτοστάν της κεντρικής Ρωσίας, μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία επικαλούμενα τοπικούς αξιωματούχους και σωστικά συνεργεία. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, τον οποίο επικαλέσθηκε το Ίντερφαξ, πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί σε αποθήκη πυρομαχικών κοντά στο χωριό Ουρμάν, 100 χλμ. από την Ουφά, την μεγαλύτερη πόλη της δημοκρατίας αυτής της περιοχής του Βόλγα, προκαλώντας την έκρηξη οβίδων.

«Όλοι οι κάτοικοι του Ουρμάν και των γειτονικών χωριών θα απομακρυνθούν από τις περιοχές αυτές. Θα απομακρύνουμε συνολικά 5.000 με 7.000 άτομα», δήλωσε από την πλευρά του ο Ιλσάτ Σαφουανόφ, αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης.