ΔΙΕΘΝΗ

Η Ε.Ε. πήρε πίσω την απαγόρευση εισόδου στον Σαλεχί

Δημοσίευση 26 Μαΐου 2011, 13:43 / Ανανεώθηκε 27 Ιουνίου 2013, 14:55
Η Ε.Ε. πήρε πίσω την απαγόρευση εισόδου στον Σαλεχί
Facebook Twitter Whatsapp
Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε να άρει την απαγόρευση εισόδου στην Ευρώπη που είχε επιβάλει στον ιρανό υπουργό Εξωτερικών και πρώην επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση αποφάσισε να άρει την απαγόρευση εισόδου στην Ευρώπη που είχε επιβάλει στον ιρανό υπουργό Εξωτερικών και πρώην επικεφαλής του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος Αλί Ακμπάρ Σαλεχί, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Αστον. "Η απαγόρευση επίσκεψης του Σαλεχί στην Ευρώπη ήρθη λόγω του νέου του ρόλου στο υπουργείο Εξωτερικών", τόνισε η Μάγια Κοτσιγιάντσιτς.

Η ΕΕ προέβη στη ενέργεια αυτή, ενώ τη Δευτέρα αποφάσισε να επιβάλει νέες κυρώσεις κατά της Τεχεράνης. Οι κυρώσεις πλήττουν πάνω από 100 εταιρείες για τις οποίες υπάρχουν υποψίες ότι συνδέονται με το πυρηνικό και βαλλιστικό πρόγραμμα του Ιράν, μεταξύ των οποίων και η ευρω-ιρανική Εμπορική Τράπεζα (EIHB), που έχει την έδρα της στη Γερμανία και πέντε άτομα, στην πλειοψηφία τους στελέχη επιχειρήσεων.